Mai multe şcoli din Australia au fost evacuate sau închise, ieri, din cauza unor ameninţări cu bombă, la o zi după ce instituţii şcolare din mai multe state europene au fost vizate de alerte similare.
Mii de elevi din şcoli de stat din statele australiene Noul Wales de Sud şi Victoria sunt afectaţi de alertele cu bombă. Peste 20 de şcoli din Franţa, Marea Britanie şi Italia au fost plasate sub monitorizare joi din cauza unor ameninţări telefonice anonime.
„Poliţia din Victoria poate confirma că apelurile telefonice primite de şcolile de stat s-au dovedit a fi ameninţări false”, a precizat instituţia australiană.
„Suntem la curent cu faptul că alte şcoli din alte state australiene şi alte ţări au primit apeluri similare în ultimele 24 de ore”, a adăugat poliţia statului australian Victoria.
Australia participă la raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA efectuate împotriva reţelei teroriste Stat Islamic din Siria şi Irak. Nivelul de alertă teroristă în Australia a fost ridicat la finalul anului 2014, când au fost intensificate raidurile antiteroriste. Mai multe atacuri au avut loc în Australia, printre care cel soldat cu moartea unui angajat al poliţiei în luna octombrie a anului trecut.