Mai multe ţări europene, printre care Austria, Finlanda şi Elveţia, s-au confruntat cu primele ninsori din acest sezon, care au perturbat transporturile şi au generat pene de electricitate în unele cazuri. Sute de locuinţe au rămas fără electricitate miercuri noaptea, în regiunile Brandenberg, Hochfilzen, Zillertall in Zell şi Gerlostal din Austria, după ce mai mulţi copaci au căzut pe liniile de înaltă tensiune din cauza intemperiilor, relatează TheLocal.at. Ninsoarea şi ploile au cauzat probleme în transporturi, mai multe drumuri fiind închise şi numeroşi şoferi fiind blocaţi în zăpadă. Intemperiile ar urma să continue până joi seara, experţii avertizând că există riscul producerii de avalanşe în Tyrol. Capitala finlandeză Helsinki s-a confruntat, de asemenea, ieri dimineaţă cu o uşoară ninsoare, dar temperaturile urmau să crească din nou, astfel că nu se va depune un strat de zăpadă, informează postul Yle, în pagina electronică. Traficul rutier în Helsinki şi în împrejurimi ar putea fi însă perturbat din cauza drumurilor alunecoase.
Ninsori se vor înregistra, de altfel, în cea mai mare parte a Suediei, în cursul zilei de joi, a anunţat Agenţia meteorologică suedeză SMHI, potrivit site-ului TheLocal.se. „Şoferii ar trebui să fie extrem de atenţi la gheaţa de pe drumuri”, a declarat meteorologul Sofia Sodererg. După o săptămână cu temperaturi de până la 24 de grade Celsius, anumite regiuni din Elveţia înregistrează de miercuri ninsori care au luat prin surprindere mai mulţi şoferi, rămaşi blocaţi pe drumuri din cantonul Uri, informează site-ul TheLocal.ch. Zăpada s-a aşternut în mai multe staţiuni montane, dar nu va dura mult, întrucât meteorologii au anunţat că temperaturile vor creşte până la sfârşitul săptămânii, ajungând la valori normale.
Pe de altă parte, cod portocaliu de ploi abundente însoţite de rafale puternice de vânt a fost emis în şapte districte din Bulgaria, respectiv Blagoevgrad, Smolian, Kardjali, Haskovo, Loveci, Gabrovo şi Veliko Târnovo, potrivit site-ului Novinite.com. Nivelurile unor râuri urmau să crească, în special în vestul şi centrul Bulgariei, iar temperaturile se preconiza că urmau să scadă cu peste 10 grade Celsius, potrivit Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie.