Parlamentul ucrainean a examinat ieri un proiect de lege al preşedintelui Petro Poroşenko, ce prevede organizarea de alegeri la 7 decembrie în regiunile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk. Autorităţile de la Kiev doresc organizarea de „alegeri la nivel de districte, consilii municipale, consilii locale”, în „anumite districte din regiunile Doneţk şi Lugansk, duminică, 7 decembrie”, conform textului proiectului de lege.
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a prezentat în Parlament un proiect de lege care garantează mai multă autonomie regiunilor separatiste din estul rusofon, unde un armistiţiu fragil este în vigoare, în încercarea de a soluţiona conflictul violent.
Acest proiect de lege privind un „statut special” pentru regiunile Doneţk şi Lugansk face parte din protocolul de armistiţiu semnat la 5 septembrie de Kiev şi rebelii proruşi, care cer independenţa.
Conform propunerilor dezvăluite de preşedinţie, proiectul de lege prevede instalarea unui Guvern autonom provizoriu, pe o perioadă de trei ani, care ar urma să intre în funcţiune odată cu adoptarea legii.