F.T.

În contextul în care tot mai multe persoane – şi în special tinerii – au căzut, nu de puţine ori, victime ale infractorilor de pe reţelele de socializare, în această perioadă, angajaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova derulează o campanie de promovare a măsurilor de securitate şi prevenire a criminalităţii informatice.
Astfel, specialişti de la compartimentele structurilor de analiză şi prevenire au în agendă, până la sfârşitul lunii octombrie, mai multe sesiuni de combatere a criminalităţii din sfera informaticii, acestea vizând în special unităţi de învăţământ din Prahova. Temele abordate nu vor ocoli modul în care se poate accesa internetul în siguranţă – în special cu privire la pornografia infantilă prin intermediul reţelelor de socializare – , dar nici aspecte privind respectarea dreptului de autor sau capcanele în domeniul comerţului electronic. Modalităţile de racolare a tinerelor, prin metoda „Loverboy”, precum şi alte infracţiuni informatice instrumentate, în special de către procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) sunt numai câteva motive care justifică o astfel de acţiune în rândul tinerilor.
Reprezentanţii IPJ Prahova precizează, printr-un comunicat, ca „acest demers este corelat cu acţiunile europene în domeniu, dat fiind faptul că, în luna octombrie, la nivelul statelor Uniunii Europene se desfăşoară o campanie destinată securiţăţii cibernetice – European Cyber Security Month – iniţiată de către ENISA (European Agency for Network and Information Security)”.