Schimbări în conducerea SRI

Președintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretele privind eliberarea generalului locotenent cu trei stele, Ion Grosu, din funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații și numirea generalului de brigadă cu o stea, Adrian Ciocîrlan, și a colonelului Romeo-Cristian Bizadea ca adjuncți ai directorului SRI.
Ion Grosu este eliberat din funcție la 1 august, dată la care Adrian Ciocîrlan și Romeo Bizadea devin adjuncți ai directorului SRI.
Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat și decretul privind înaintarea în gradul de general-locotenent cu trei stele, la trecerea în rezervă, a general-maiorului cu două stele, Ion Grosu, din SRI.
De asemenea, președintele Iohannis a semnat decretele privind trecerea în rezervă, începând cu 1 august, a generalilor de brigadă cu o stea Florea Ciobanu, Vicențiu Mangra, Adrian Popescu și Gheorghe Puiu din SRI.

Peste 90 de suspecți anchetați de DNA în luna iunie – condamnați

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în cursul lunii iunie 2016, în dosare de corupție instrumentate de procurorii acestei instituții, au rămas definitive 31 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 94 de inculpați. Printre aceștia din urmă s-au numărat un judecător, un avocat, un președinte de consiliu județean, doi primari și doi viceprimari de municipiu, un prefect, un director al unei stațiuni de cercetare, doi ofițeri de poliție, doi inspectori finanțe-publice, trei consilieri de primărie.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 94 de inculpați ajung până la 15 ani de închisoare.