F.T.

Ieri, timp de mai multe ore, site-ul Poliției Române a fost inactiv, acesta fiind atacat de hackeri ! Se pare că persoanele care au intrat neautorizat pe respectiva pagină de internet ar fi fost chiar membri ai grupului de hackeri Anonymus, care ar fi postat și unele mesaje.
În jurul orei 12, site-ul Poliției a redevenit funcțional, ofițerii de la combaterea criminalității informatice demarând cercetări pentru prinderea vinovaților.
Tot ieri, după remedierea disfuncționalităților, instituția a transmis următorul comunicat de presă: “Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele: „În această dimineață (n.n. – ieri), la deschiderea site-ului de internet al Inspectoratului General al Poliției Române, a apărut o postare neautorizată. Menționăm faptul că a fost afectată doar interfața site-ului public al IGPR, nu și conținutul acestuia. Nu au fost modificate sau sustrase informații. Specialiștii IGPR au luat măsuri de a înlătura mesajul respectiv.
Incidentul face obiectul unor investigații efectuate de ofițerii specializați în combaterea criminalității informatice.
Site-ul de internet conține date și informații publice, nefiind conectat la bazele de date ale Poliției Române”.