• Cei doi mai au de executat aproximativ un an şi trei luni din pedeapsă

Părinţii bebeluşului abandonat, la doar câteva zile de la naştere, la sfârşitul lunii noiembrie 2012, la marginea unei păduri din satul prahovean Corlăteşti, au fost condamnaţi definitiv la pedeapsa cu închisoarea, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Silvia Pîtă şi Cristian Mihai Iordache vor ispăşi pedeapsa de doi ani de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat, sentinţă menţinută de magistraţii Instanţei Supreme, după ce a fost respins recursul înaintat de cei doi inculpaţi la decizia Curţii de Apel Ploieşti.
La nici un an de la abandonarea copilului, în prag de iarnă, părinţii acestuia vor plăti inconştienţa de care au dat dovadă atunci când au lăsat în voia sorţii copilaşul abia născut care, printr-un miracol, a supravieţuit după orele petrecute în frig.
După două luni de la arestarea celor doi, instanţa de fond, Tribunalul Prahova, i-a condamnat pe Silvia şi pe Mihai la câte trei ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, plus interzicerea unor drepturi, pe o durată de doi ani după executarea pedepsei principale. La apel, care a fost judecat la Curtea de Apel Ploieşti, tinerilor le-a fost redusă pedeapsa cu închisoarea de la trei ani, la doi ani. Ultima instanţă care s-a pronunţat, în faza de recurs, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a respins ca nefondate recursurile declarate de inculpaţi împotriva deciziei penale nr. 65 din 1 aprilie 2013, dată de Curtea de Apel Ploieşti. Din pedeapsa de doi ani de închisoare cu executare, potrivit hotărârii de la recurs, se va scădea durata reţinerii şi arestării preventive, adică perioada 28 noiembrie 2012 – 4 septembrie 2013. Prin urmare, condamnaţii mai au de stat circa un an şi trei luni în spatele gratiilor.
V.STOICA