Întrucât procedura medieriii nu a prins atât de mult teren precum se așteptau inițiatorii procedurii, ea trebuie inoculată cu sârg în rândul a tot mai multor categorii sociale, precum și-n locurile greu accesibile: prin pășunile alpine (la oieri) și prin unele conduceri de partid (alea unice).
Acestea fiind zise, iată cum arată o solicitare de a alege calea medierii, adresate unei persoane politice publice. „Doamnă, întrucât onoarea dv nu poate fi reperată în totalitate prin intermediul rețelelor de socializare, de către postaci, avem plăcerea de a vă invita în biroul nostru mic, care nu seamănă cu camera preliminară a instanței judecătorești (adică holurile și scările tribunalului), acolo se ceartă îndeobște justițiabilii. Deci, noi vă propunem un târg, nu vindem castraveți la grădinarii din Teleorman, cum fac alții. Nu știm dacă ați citit sau măcar ați auzit de “Neguţătorul din Veneția”. Poate da, dar mai sigur – nu. Dar de Victor, în mod cert, aveți cunoștință. Ei bine, în acest context, noi încercăm să împăcăm și capra și varza, chiar dacă Victor și-a revenit din șocul alegerilor din 2014 și se află din nou pe val.
Prezența dv în incinta biroului nostru teritorial în raza căruia aveți cei mai mulți susținători vă garantează un mediu ambiental mult mai plăcut decât la sediul partidului, unde Predoiu se uită chiorâș la dumneavoastră, iar Ludovic Orban, aplecat pe chitara rece, atinge coarda sensibilă, întrebând din priviri de ce ați favorizat mazilirea lui Blaga. Doamnă, să știți că noi nu strivim corola de infracțiuni a societății și nici nu călcăm în picioare latura feminină a politicii românești și de peste Prut. Pe cale de consecință, nu va ști nici Vântu, nici pământu despre prezența dv aici. Nu de alta, dar noi nu avem SMS-uri nelimitate sau finanțate de la bugetul de stat să înștiințăm cameramanii despre câte-un mandat de aducere.
În plus, niciunul dintre componenții lotului lărgit care fac parte din biroul nostru teritorial de mediere nu agreează – cel puțin oficial – publicații de genul Click sau Can Can. De exemplu, zilele trecute a fost la noi, pentru o ședință mediatizatoare, chiar Andreea Marin. Și, surpriză! Diva a înțeles din prima semnificația proverbului “Cum e turcul, și pistolul”. Iar ca dovadă a ceea ce vă spunem este faptul că, la ieșire, cucoana ne-a întrebat dacă mai știm ceva despre ”Sandokan, tigrul Malaeziei”, fiindcă pe Facebook n-a dat de el. Vorbeam mai devreme de discreție. E drept că, odată ce v-ați înfățișat la noi, vă servim cu o cafea și apoi vă introducem în baza de date. Acest lucru constituie un avanataj și iată de ce: Nu se știe niciodată când va veni marele pas – despărțirea de Klaus Iohannis – și atunci să mi te ții chirăială. Noi, profitând de abilitățile dv logoreice și de încetineala vorbei mutului, vom conduce discuția în direcția dorită de dv, adică spre noul aliat, Victor Ponta, că el pare a fi obsesia domniei voastre și noul președinte al țării.
În speranța că ați înțeles corect mesajul nostru, vă așteptăm să ne călcați din nou pragul, dacă pe-ăla electoral nu-l puteți trece. Adresa noastră: Dorohoi, Bulevardul 11 Decembrie, prima la drepta, numărul 4%.