Florin Tanasescu

Fie vară, fie iarnă, este bine ca orice om care se respectă să poarte lenjeria modelatoare de corp. Ideală atât pentru femei, bărbați, cât și pentru votanți.
New lenjeria portabilă non-stop conferă purtătorului o alură adecvată situațiilor pe care le întâlnește în viața de zi cu zi. Astfel, îl poate duce cocoșat în fața șefului ierarhic superior, a directorului ș.a.m.d, după cum, la fel de bine, îl poate face bățos și-al dracului când se răstește la subalterni, la un om de rând sau la opoziție.
Funcționarea lenjeriei modelatoare de corp se bazează pe un fir – așa numitul fir slim – care adaptează ținuta atât în funcție de mediul înconjurător, cât și de situațiile întâlnibile în viață.
De exemplu, numai așa, în această perioadă de tranziție, nostalgicii firului roșu sau al ăluia scurt îşi recapătă certitudinea că pot sta liniștiți în continuare, că nu s-a schimbat mare lucru din decembie ’89 încoace. Tot în continuare, ăia de-au răcnit în urmă cu 25 de ani “Ce-am avut și n-am pierdut? Securitatea!” pot răguși în continuare.
Ața traversatorie de bicepși, prezentă în structura costumului, dă impresia privitorului neavenit că ești numai fibră, că ai lucrat la întărirea ei la sala de sport. Doar așa vei putea fi admirat, din nou, de gagici când faci plajă în puținele zile însorite din programul “Litoralul pentru toți”.
Dezavantaj; babele pot insista pe ideea veche că ai ață la ghem, că ești slab și tras, că ești emaciat – ca să folosim doar un cuvânt pe care nu-l poate înțelege fără să dea căutare pe Google, Zgonea.
Firul călăuzitor – asemănător GPS-ului – poate fi și el prezent în lenjeria primarilor și a aleșilor locali. Numai așa au putut înțelege aleșii cum devine treaba cu trecerea de la un partid la altul și ce avantaje prezintă o astfel de trădare.
Firul strângător sau tip elastic – ăla de-ți strânge cu succes burta – vă dezumflă instantaneu dizgrațioasa burtă atunci când ieșiți din bufetul Parlamentului.
Atenție! Posesorilor unei centuri abdominale ștrangulatorie până la ultima gaură (sau ultima suflare) li se recomandă stăruitor prudență în cazul în care nu o folosesc all time. Pe timpul nopții, de exemplu, ea trebuie să fie închisă într-un rastel. Doar așa pot fi evitate cazurile în care beizadelele cu bacul neluat o confundă cu eșarfa, de le găsesc familiile dimineața spânzurate de prima grindă.
Legenda spune că, în urmă cu câțiva ani, sfoara putea fi trasă din structura costumului modelator și se făcea din ea bici. D-aia se zicea pe vremuri “Pocnind din bici pe lângă boi”, iar azi – miting (protest) sindicalist.
Firul călăuzitor nu a putut da, în schimb, niciodată, mintea de pe urmă a românului.
Adică, aşa s-a zis, corect, din decembrie ’89 până mai de curând: “Fi-r-ar sau fir-ar al dracului de Guvern?!”