Procurorii lui Basescu, excitati de aproximarea locului in care au fost pitite neregulile referendumului, au inceput investigatiile cu votantele de pe Litoral. Fiind vorba despre fete imbracate relativ, nu-i greu de presupus ca urmele violarii democratiei au fost depistate fara dificultate.
Liberi sa ancheteze, sa cheme la parchet, procurorii lui Basescu au trecut la interogarea votantilor si, pe reguli de politete a scatoalcei, au inceput cu votantele. Au demarat ancheta, cum spuneam, cu fetele care au votat in costum de baie. De ce n-au votat in capot? Eventual bleu! Si apoi, nude sau cu esarfa pe coc, de ce au votat? S-au gasit ele mai toape si mai bulanoase si mai… Fa, cate voturi ati pitit in chiloti? Sunt indicii ca referendumul a fost fraudat prin lenjerie. Pentru anchetarea pensionarilor votanti, procurorii lui Basescu asteapta inca instructiuni. Cum se va proceda in chestiunea babelor care-au votat in budigai? Dar in chestiunea mosilor care, precum se stie, poarta si vara izmene? Entuziasmul procurorilor lui Basescu s-a pleostit aici, ei amana nepermis cercetarile si e de asteptat un nou avant dat de o cuvantare din garaj, ceva patriotic si inaltator, care sa-i imbarbateze, sa le insufle acea forta care i-a condus la performanta de a face dintr-un chestor stimabil un nenorocit de infractor intr-o singura zi. Demisul nu poate astepta, iar referendumul – care trebuie sa infirme zvonul nenorocit ca dupa revolutie multi au sfeclit-o, multi au sters-o in strainatate jurand sa nu se mai intoarca in veci, iar putini – tot mai putini au venit pe lume, cultivand ideea falsa ca suntem mai putini – trebuie sa se incheie apoteotic. Suntem o tara puternica, populatia, deodata cu proiectele de reforma initiate de demis a crescut vertiginos, iar dreptul la vot, care in sistemele imperialiste si sovietice este exersat de la 18 ani in sus, la noi este exersat si de la 18 ani in jos, pana la varsta intrauterina si placentara. Aud nenascutii caini, pe nenascutii oameni cum ii latra, scria, citez cu aproximatie, marele Nichita. Sa nu uitam cimitirele. Unde in lume mai voteaza decedatii? Mortii nostri, activi si inamorati de reproiectarea statala gandita de tinichigiul din garaj, voteaza si ei, pana la Decebal si Burebista. La o populatie mai mare fireste decat cea a SUA si a Rusiei la un loc, ce inseamna neghina a 8,5 milioane de votanti, dintre care, culmea obrazniciei, 88 la suta au votat pentru demiterea suspendatului? Nimic.
Procurorii cauta probe. Nu-i limpede ce fel de probe, stapanul din garaj n-a fost indeajuns de explicit, le-a spus doar sa actioneze, sa umfle corpul delict, mai ales daca-i un corp delict de 18 ani, si apoi vom mai vedea. Dupa confiscarea tuturor voturilor s-a trecut, cum vedeti, la confiscarea votantilor. Cum era firesc pentru niste anchetatori tineri si vanjosi, au inceput cu scotocirea la piele a dansatoarelor lui Mazare, ca prea isi facea singur de cap cu voturile si nici nu e cine stie ce de el ca barbat. E cam sfrijit, e cam laudaros, trebuia lovit undeva. Si l-au lovit la votante care l-au enervat si pe domnul Basescu la capitolul bun-simt. Cu exceptia doamnei Udrea, pe care o suporta chiar si imbracata in costum de plaja la Neptun, demisul e pudibond si pune mana la ochi confruntat cu un vot in chiloti. Mai ales cand stampila e contra. Contrele astea in democratie trebuie date pe mana procurorilor. Pe mana, pe bastonul, ma rog, pe ce au ei in dotarea profesionala.
Ancheta continua. Dupa faza bikini, urmeaza etapa budigai si, la urma de tot, izmene, final in care nu este exclusa si cercetarea flausatelor basiste, banuite ca ar purta, de pe acum, amprente ale zvarcolirilor politice.
Lucian AVRAMESCU