Romania poate scapa de incalzirea cu gaze.
Cel mai eficient sistem de incalzire brevetat in Romania
O inventie romaneasca revolutioneaza sistemul de incalzire.

Caravana mobila ecoHORNET va prezinta in functiune, in Ploiesti, in datele de 15-19 septembrie, pe platoul de la Casa de Cultura a Sindicatelor, orele 10-22, cele mai eficiente sisteme de incalzire, produse de S.C. HORNET GRUP SRL.
Dupa 4 ani de cercetare si experimentari, cu eforturi financiare majore, se poate afirma ca fratii Aurel si Iuliean HORNET au realizat cea mai moderna tehnologie de producere a energiei termice folosind biomasa granulara sub forma de peleti prin implementarea in fabricatie a inventiei proprii”Arzator gravitational si procedeu de ardere a biomasei sub forma de peleti “Brevet de inventie A2008/00996″.
De mai bine de un an, SC HORNET GRUP SRL produce in serie, in fabrica de langa Bucuresti: centrale termice, arzatoare pentru tuburi radiante (in premiera mondiala) si convectoare cu functionare pe peleti marca ecoHORNET, avand implementat sistemul de management al calitatii conform standardului ISO 9001:2000, implementare certificata de SRAC-CERT, partener IQ NET-THE INTERNATIONAL CERTIFICATION NETWORK.
Centralele termice ecoHORNET au fost testate de catre Laboratorul de Incercari Sisteme si Echipamente Termice, Hidraulice si Electrice-INSIST din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, singurul laborator din Romania certificat RENAR, certificare europeana.
Centralele termice ecoHORNET au fost incadrate in urma testelor in clasa 3, clasa care indica o eficienta maxima, cu emisii minime si deplina siguranta in exploatare. Siguranta in exploatare din punct de vedere electric este certificata de ICPE (Laboratorul de incercari pentru certificarea produselor electrice). Certificarea CE nr.044B1-584/EC /21-01-2010, de catre ISCIR-CERT , atesta definitiv calitatea produselor ecoHORNET si creaza posibilitatea desfacerii fara restrictii si pe piata europeana a acestora
* CE RECOMANDA PRODUSELE ecoHORNET?
Sistemele de incalzire ecoHORNET realizeaza arderea completa a peletilor, in urma arderii neexistand fum in gazele arse, depuneri de cenusa sau creozot (gudron), utilizatorul devenind un participant activ al diminuarii efectului de sera si al incalzirii globale a planetei. Aceasta noua tehnologie produce o energie termica ecologica, economica, eficienta, inteligenta si aduce utilizatorilor reale avantaje.
Centralele termice ecoHORNET sunt create dupa o conceptie proprie a fratilor Hornet, in urma careia s-au realizat:
– CENTRALA- PUFFER: in functionare centrala ecoHORNET se comporta ca si un acumulator de caldura, stocand prin cantitatea mare de agent termic continut caldura produsa. Astfel, perioada cat centrala trebuie sa functioneze precum si consumul de peleti se reduc considerabil.
– CENTRALA – MOSTENIRE: geometria cazanului si modul de amplasare a arzatorului nu permit contact direct intre flacara si metal, cazanul nu se oxideaza, nu se produce deteriorarea acestuia, durata de utilizare fiind atat de indelungata incat putem afirma ca vom lasa centrala ecoHORNET spre folosire copiilor si nepotilor.
– RANDAMENT DE EXCEPTIE: 93% randamentul centralei, 98% randamentul arderii – randament ce se pastraza pe toata durata functionarii si care situeaza centrala ecoHORNET printre cele mai eficiente din lume.
– POLUARE ATMOSFERICA MINIMA: cantitatea de CO si de particule emise in atmosfera este mult sub cea mai drastica norma europeana (din Germania).
– FARA CURATARE PERIODICA: pe toata durata functionarii, arderea este completa si uscata, fara fum si fara depuneri de gudron care sa micsoreze randamentul, centrala nu necesita efectuarea de operatiuni de curatare;
– USURINTA SI SIGURANTA IN EXPLOATARE; centrala functioneaza complet automatizat, in regim ON-OFF, utilizatorul nu trebuie decat sa seteze termostatul ambiental, sa se asigure ca in buncar sunt peleti si, o data pe luna sau mai rar, sa evacueze cenusa. Centrala ecoHORNET este prevazuta cu sisteme ce asigura protectia la variatiuni sau intreruperi ale energiei electrice, la avarii pe instalatie etc. Centrala ecoHORNET nu trebuie supravegheata
– CONSUM REDUS DE COMBUSTIBIL: prin arderea completa se obtine mult mai multa energie termica, costul cu producerea energiei termice fiind considerabil mai mic in comparatie cu alte sisteme: cu 20-22% mai mic fata de alte centrale pe peleti considerate performante, cu 25-30% mai mic fata de centralele pe lemn cu gazeificare, cu 40-60% mai mic fata de centralele pe gaze.
– FUNCTIONARE CU TOTI PELETII FABRICATI IN ROMANIA: indiferent de cantitatea de impuritati din peleti, centrala ecoHORNET functioneaza in parametri setati, randamentul pastrandu-se la 93%.
– FARA AVIZE: centrala ecoHORNET este autorizata ISCIR CERT, certificat CE nr044B1-584/EC/21.01.2010, se monteaza fara alte avize sau aprobari.
– FARA COS DE FUM : realizand arderea completa, inclusiv a fumului din gazele de ardere, nu e necesara constructia unui cos de fum. Centrala functioneaza cu tiraj fortat, evacuarea gazelor facandu-se pe un kit de evacuare-admisie, ca la centralele pe gaze. Pentru siguranta utilizatorului, gazele de ardere vor fi conduse pe un burlan simplu, deasupra casei.
– FARA PANOURI SOLARE: consumul de peleti in perioada verii, pentru producerea apei calde este atat de mic (circa 60-80 Euro in 6 luni la o familie) incat nu se mai justifica investitia in panouri solare, investitie ce nu s-ar amortiza niciodata.
Centralele termice ecoHORNET se adreseaza atat utilizatorilor casnici (case, vile), cat si marilor consumatori : hoteluri, pensiuni, scoli, spitale, unitati de crestere a puilor, blocuri de apartamente
* CUI SE ADRESEAZA CENTRALELE TERMICE ecoHORNET ? Centralele termice ecoHORNET produc energia termica necesara incalzirii si producerii apei calde menajere atat pentru utilizatorii casnici (case, vile), cat si pentru marii utilizatori (hoteluri, pensiuni, scoli, spitale, sedii institutii, blocuri de apartamente).
Prin arderea completa a peletilor, randamentul ridicat al centralei precum si modul de constructie a cazanului duc la obtinerea energiei termice cu un consum redus de combustibil, deci cu costuri mai mici in comparatie cu celelalte sisteme de incalzire, astfel:
– cu 20-22% mai putin fata de centralele pe peleti considerate performante
– cu 25-30% mai putin fata de centralele pe lemne cu gazeificare, randament de 75-80% (umiditate maxima 20%)
– cu 40-60% mai putin fata de centralele pe gaz, randamentul acestora fiind de 85-87%.
De exemplu:
Pentru o casa de 150 – 200 mp, izolata standard, consumul anual (12 luni pentru incalzire si apa calda menajera) este de 3.5 tone peleti, adica de 350-500 Euro ( pret peleti 100-150 Euro/tona, in functie de calitate, esenta, producator).
La Scoala Generala din Brebeni, Olt, in anul scolar trecut, pe toata perioda rece, cu o centrala ecoHORNET pe peleti s-a consumat pentru incalzire o cantitate de 1,5 tone peleti, ceea ce inseamna un cost total de 225 Euro.
Este deosebit de avantajoasa instalarea centralelor termice ecoHORNET la scari de bloc, unde costurile cu investitia sunt mult mai mici decat la montarea unei centrale individuale pe gaze, si anume 16-20 Euro/mp, iar costul incalzirii si producerii apei calde menajere la blocurile izolate este de 2.5-3 Euro/mp, la cele neizolate de 3.5-4 Euro/mp pe an (12 luni), fara sa mai amintim de pericolul care il reprezinta utilizarea de centrale pe gaze individuale.
Mai mult, am inceput dezvoltarea de solutii extrem de eficiente si economice pentru consumatorii industriali. Astfel, realizam, pentru unitatile de crestere a puilor, incalzirea prin pardoseala cu centrale termice ecoHORNET pe peleti. Acesta este un sistem foarte eficient, fata de incalzirea clasica se realizeaza o economie cu costurile de incalzire de 4 ori mai mici pe ciclul de crestere, iar costul cu investitia completa este de maximum 35 Euro/mp.
Pentru producatorii de legume, pentru incalzirea serelor avem solutii de ultima generatie pentru o utilizare eficienta a energiei termice produsa cu centralele termice ecoHORNET: incalzirea directa a solului in cazul culturilor plantate sau in pardoseala in cazul rasadurilor sau al plantelor cu dezvoltare in ghivece, astfel se obtin productii timpurii cu costuri mult scazute.
De asemenea, realizam si arzatoare pe peleti pentru cuptoare de coacere a painii, urmand a implementa sistemele ecoHORNET si la cuptoarele de coacere a caramizilor.
* CE COMBUSTIBIL SE UTILIZEAZA?
Combustibilul utilizat de produsele ecoHORNET sunt peletii. Materia prima necesara fabricarii peletilor este practic inepuizabila si pe langa resursele naturalel existente (rasinoase, foioase, resturi vegetale etc.), producatorii romani au inceput plantarea pe arii extinse a salciei energetice de inalta productivitate. Se cunosc astazi in Romania peste 50 de producatori de peleti si peste 40 de cultivatori de salcie energetica.
* DE UNDE SE CUMPARA O CENTRALA ecoHORNET?
De la distribuitorul unic sau dealerii autorizati de acesta, accesand site-ul: www.ecohornet.ro.
Reteaua de dealeri este in formare, firmele de profil pot solicita reprezentare teritoriala. La momentul acesta avem aproape in fiecare judet cel putin un distribuitor zonal.
Prin Programul Casa Verde, la achizitia unei centrale pe peleti ecoHORNET, montata pana la 31.10.2010, persoanele fizice beneficiaza de o subventie din partea statului de 6000 RON.
Conform OUG 69/2010, asociatiile de locatari si persoanele fizice ce detin imobile construite pana in anul 2000 pot achizitiona centralele termice ecoHORNET cu finantare prin CEC BANK pe 5 ani, cu dobanda platita de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

S.C. ECOHORNET SRL Chiajna, str. Italia, nr. 4, Hotel Hornet, apart. 203, Ilfov, tel.: 0745.050.050, 0740.888.085, 0742.050.055 E-mail: presidentTecohornet.ro www.ecohornet.ro

(P)