Primarul Andrei Volosevici a fost absent la discutii
Cheltuielile de la bugetul local al municipiului Ploiesti au fost estimate, pentru anul 2010, la 533,2 milioane de lei, corespunzator veniturilor preconizate pentru acest an. Desi bugetul a fost considerat “nerealist” de catre consilierii PSD, fiind estimate venituri ce nu pot fi realizate, proiectul a fost aprobat, consilierii PD-L, PNL si PNG-CD votand “pentru”, singurii care fie s-au impotrivit, fie s-au abtinut de la vot fiind consilierii PSD.
De remarcat ca, sigur pe faptul ca proiectul bugetului va trece fara probleme, primarul Andrei Volosevici nu a fost prezent in sala pe tot parcursul discutiilor pe marginea acestui subiect si nici macar la momentul votului ! Edilul a preferat sa stea departe de “gurile rele” ale consilierilor potrivnici si sa discute cu subalternii sai, pe culoarele Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti, locatia in care s-a tinut sedinta alesilor locali.
Bugetul a fost votat, asadar, cu mici schimbari si unele reduceri de cheltuieli. De la bugetul Administratiei Parcului Memorial “Constantin Stere” a fost taiata suma alocata prin proiect achizitionarii unui proiector si a unui ecran – estimate la 185.000 de lei, iar bugetul de cheltuieli al Politiei Comunitare a fost diminuat cu suma de 31.650 de lei, bani destinati, initial, cumpararii unei… imprimante laser de ultima generatie.
Una peste alta, invatamantul este capitolul cel mai castigat din tot bugetul local, avand o pondere de 28,49% din totalul cheltuielilor, reprezentand 151,9 milioane de lei. Pentru cheltuielile de personal din invatamantul ploiestean au fost alocati, pentru acest an, peste 109 milioane de lei, asigurati exclusiv din sumele defalcate din TVA alocate de la bugetul de stat.
V.STOICA