Criticul Alex Stefanescu si-a propus sa descopere, si cu ajutorul Internetului, tinerii scriitori geniali ai tarii. In acest sens, Alex Stefanescu si-a deschis un blog unde asteapta texte de la autorii tineri, cu promisiunea ferma de a le citi pe toate si de a raspunde tuturor.
Scopul declarat este: descoperirea unui scriitor roman genial. Pagina de internet unde are loc acest experiment este: alexstefanescupostaredactiei.blogspot.com.
“Printre voi se afla un tanar scriitor genial. Vreau sa-l descopar. Ajutati-ma! Va promit ca toate textele vor fi citite si vor primi raspuns”, se arata in prima postare de pe acest blog.
Criticul literar Alex Stefanescu este unul dintre cei mai importanti critici din literatura romana. S-a nascut la 6 noiembrie 1947, la Lugoj, si este licentiat al Facultatii de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti, in 1970. Din 1990 este redactor la „Romania literara”, iar in 1995 a devenit redactor-sef al acestei reviste. Este membru al Uniunii Scriitorilor din 1977. A publicat in jur de 5.000 de articole de specialitate si mai multe carti, printre care se detaseaza “Istoria literaturii romane contemporane (1941-2000)”, aparuta in 2005.