Cu prilejul comemorarii, in 2010, a 50 de ani de la moartea arhitectului Toma T. Socolescu, la Ploiesti va aparea o monografie despre viata si activitatea acestei mari personalitati.
La aceasta carte lucreaza inginerul Ilie Constantin, membru al “Societatii Culturale Ploiesti – Mileniul III”, cel care a si propus autoritatilor locale organizarea unor manifestari ample de comemorare a arhitectului, anul viitor.
Deoarece autorul doreste ca volumul sa cuprinda, pe langa informatii, si documente inedite, acesta face un apel catre toti ploiestenii care au posibilitatea sa ajute la realizarea proiectului. Mai precis, oricine detine fotografii de la inaugurarea cladirilor proiectate de Toma T. Socolescu, scrisori semnate de acesta precum si orice alt document ce are legatura cu arhitectul ori informatii necunoscute pana acum, ce ar putea sa ajute la o mai buna cunoastere a vietii si activitatii sale, este rugat sa-l contacteze pe autorul monografiei, la numarul de telefon 0244.542293. Toma T. Socolescu a fost unul dintre cei mai importanti arhitecti romani, el proiectand in Ploiesti, si in alte localitati prahovene, zeci de edificii ce reprezinta acum valoroase monumente de arhitectura.
A.M.