N. Dumitrescu

Începând de mâine, timp de două zile, la Câmpina se va desfăşura o nouă ediţie a “Serbărilor toamnei”. Manifestare tradiţională în cel de-al doilea municipiu al judeţului, organizatorii – Primăria, Consiliul Local şi Casa Tineretului Câmpina – au inclus în programul acţiunilor manifestări care să satisfacă toate gusturile, indiferent de vârstă.
Astfel, deschiderea festivităţilor este programată la ora 11.00, în faţa hotelului Muntenia, loc din care este programată să pornească o paradă la care vor participa persoane oficiale, invitaţi, reprezentanţi ai localităţilor înfrăţite cu Câmpina, localnici. Conform organizatorilor, pe muzică de fanfară vor defila şi maşini de epocă, reprezentanţi ai Asociaţiei „Tradiţia Militară”, dar şi pictori îmbrăcaţi în costume de la începutul secolului XX. După paradă, pe o scenă special amenajată, vor susţine alocuţiuni primarul oraşului – Horia Tiseanu, dar şi alţi invitaţi, momentul fiind urmat de premierea atât a elevilor cu rezultate deosebite obţinute la olimpiadele şcolare naţionale, cât şi a sportivilor campioni sau vicecampioni naţionali sau internaţionali. De la orele prânzului şi până seara, respectiv ora 18.00, vor urma momente artistice susţinute de artişti amatori din oraş. De asemenea, tot mâine, conform programului, la Casa de Cultură, la ora 12.30, este organizată expoziţia retrospectivă de pictură şi sculptură a artiştilor plastici din localitate, dar şi simpozionul cu tema “Pictura câmpineană de la Nicolae Grigorescu până în prezent”, înaintea acestor manifestări fiind organizate demonstraţii de instrucţie de front, susţinute de reprezentanţi ai Asociaţiei „Tradiţia Militară”. Odată cu lăsarea serii, după ora 19.00, prima zi a manifestărilor “Serbările toamnei” se va încheia cu spectacole care vor fi susţinute de Adriana Deaconu, Veta Biriş, Ruby, Keo &Skizzo Skillz & Misty. A doua zi a manifestărilor va include, pe lângă acţiunile cultural-artistice, şi o premieră. Concret, la ora 11.00, la Casa Căsătoriilor va avea loc deschiderea oficială a expoziţiei cu schiţele lui Nicolae Grigorescu, care vor fi expuse în premieră într-un spaţiu special amenajat. În ceea ce priveşte acţiunile culturale, pe scenă vor urca, între orele 11.00 – 17.00, artişti amatori din Câmpina, iar după ora 19.00, interpreţi cunoscuţi din lumea muzicii urşoare şi populare, respectiv Georgiana Crăciun, Elisabeta Turcu, Alina Eremia, Ştefan Bănică jr., la final fiind programat un show de lasere.
Autorităţile locale au mai menţionat faptul că, mâine, la momentul de deschidere al “Serbărilor toamnei”, pictorii vor fi prezenţi pe artera principală a oraşului, iar după aceea se vor instala într-un cort, special amenajat, în zona cunoscută de câmpineni “la ceas”, spaţiu unde vor lucra, astfel încât la finalul festivalului, lucrările realizate de aceştia să fie donate municipalităţii.