De ieri şi până pe 15 mai, 60 de galerii şi instituţii culturale din ţară şi străinătate, 5 colecţii private expuse în premieră şi o expoziţie centrală de 350 de opere în cinstea Centenarului Dada vor oferi publicului cea mai mare expoziţie de artă din România. Aceasta poate genera întrebări incomode la adresa societăţii şi a scopului artei, la adresa sensibilităţii burgheze şi a normelor tradiţionale. De aceea, publicul este chemat să descopere ce înseamnă un „Palat al artei“, repus cu ocazia Art Safari 2016 în circuitul urban şi în istoria Bucureştilor. Se apreciază că ediţia 2016 a Art Safari va atrage un numeros public la Bucureşti, unde va putea vizita cele mai noi galerii active (Balamuc, AICC, Borderline Art Space, Pilat Gallery, Nostru Group etc.) sau pe cele cunoscute şi cu influenţă (Anca Poteraşu Gallery, Annart Gallery, Laborna Contemporary Art Gallery, Art Yourself, Galateca, Jecza etc.). Nu lipsesc galeriile care se află pentru prima oară în Bucureşti, venite din Timişoara, Botoşani, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu, Miercurea Ciuc, Bistriţa sau cele din Cehia, Germania, Italia şi Elveţia. Cei care se vor integra anul acesta în atmosfera Art Safari vor avea parte şi de unele surprize pe măsura dimensiunii evenimentului artistic.
Timp de 11 zile, publicul se va putea bucura de concerte, lecturi publice, spectacole de teatru, prezentări de artişti, dezbateri şi conferinţe variate, care vor atrage chiar un „dialog interstelar” înregistrat de Discovery Channel, între astronauţi celebri, printre care şi Dumitru Prunariu. Nici copiii nu vor fi neglijaţi, Art Safari Kids organizând o mulţime de workshop-uri care să le deschidă orizonturile culturale şi să le stimuleze creativitatea.
Vizitatorii au, totodată, liber la artă cu spirit pe Lipscani, iar astăzi şi pe 14 mai, pot petrece, până târziu în noapte la Palatul Dacia-România. Mai multe despre program şi expoziţie pe
www.artsafari.ro