Ana Maxim

Interpreta rolului principal din filmul “Lumea e a mea”, Ana-Maria Guran, din Câmpina, a primit premiul pentru “Cea mai bună actriță într-un film românesc în 2015”. Distincția i-a fost oferită pe 28 ianuarie, la Cinematograful Union din Bucuresti, în cadrul Galei de decernare a Trofeelor Best Film Fest – Cele Mai Bune Filme ale Anului 2015.
Personajul Larisa din “Lumea e a mea” este primul rol în cinema al Anei Maria Guran. Tânăra a absolvit Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” și este studentă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția actorie. Filmul în care a debutat este regizat de Nicolae Tănase și spune povestea unei fete care vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate, respect și, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Pelicula a obținut o serie de premii la nivel național și internațional. Best Film Fest are ca obiectiv celebrarea performanțelor cinematografice, răsplătind cele mai bune filme precum și cineaștii români votați de criticii de film și jurnaliștii de specialitate din întreaga țară, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Gala din 28 ianuarie a fost deschisă de Constantin Fugasin, preşedintele Asociaţiei Fabrica de Evenimente, organizator al manifestării, după care – în prezenţa celor aproape 200 de personalități ale culturii românești, în special din domeniul cinematografiei – criticul de film Irina Margareta Nistor şi actorul Andrei Seușan au înmânat câştigătorilor cele opt trofee. Au mai fost premiate: filmul Aferim! – considerat Cel mai mare succes de public înregistrat de un film românesc în 2015; filmul Furious 7 – Cel mai mare succes de public al anului 2015; Teodor Corban – Cel mai bun actor român al anului 2015, pentru rolurile din “Un etaj mai jos” şi “Aferim!”, Radu Jude – Cel mai bun regizor român al anului 2015, pentru filmul “Aferim!”. Aceeași peliculă a mai primit premii pentru Cel mai bun film european al anului 2015; Cel mai bun film românesc al anului 2015; Cel mai bun film al anului 2015. Jurații au luat în considerare toate cele 204 premiere lansate în România.
Tot în cadrul Galei, scenaristul şi regizorul Lucian Georgescu a prezentat cinepub.ro, platforma online pe care se pot vedea legal şi gratuit filme româneşti. Seara s-a încheiat cu proiecţia în avanpremieră a filmului românesc “03. Bypass”. Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, Best Film Fest – Cele mai bune filme ale anului 2015 – unul dintre cele mai longevive evenimente cinematografice din România, după 1989, este organizat de Asociația Fabrica de Evenimente cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în colaborare cu distribuitorii de film și criticii de film din România.