Luiza Rădulescu Pintilie

Bucurie. Smerenie. Nostalgie. Emoţie. Credinţă. Speranţă. O expoziţie – ca o sărbătoare a culorii şi a spiritului – semnată de cunoscuta artistă Florica Ionescu, a fost deschisă, în urmă cu câteva zile, la Galeria de Artă din Ploieşti. Îngeri coborâţi din albastrul cerului iau, pe pânză, chip de colindători şi parcă, stins, îi auzi cântând „ Lerui ler şi Domn din cer”. În alt tablou, culorile lasă să se întrevadă biblica iesle, dintr-o măiestrie artistică pe care autoarea a înnobilat-o şi cu profunzimea smereniei, prin ştiinţa studiilor sale teologice dar şi prin trăirea, atât de împlinită sufleteşte, alături de un dăruit duhovniciei preot, plecat la ceruri. Lucrărilor care dau un titlu atât de plin de semnificaţie întregii expoziţii – „ Îngeri în decembrie”- li se adaugă şi creaţii mai vechi ale artistei, sub acelaşi blazon al luminii, al emoţiei, al unor tuşe regale de culoare care-i sunt atât de proprii.
Ca o frumoasă completare a ideii de sărbătoare împărtăşită în familie, ca şi în alte rânduri, artista expune alături de doi dintre copiii săi, lucrările semnate de Rodica
Teodora Florea şi Alexandru Ionescu întregind o expoziţie pe care merită să şi-o dăruiască, privirii şi cugetului, orice privitor. Emoţionantă a fost prezenţa, la vernisajul expoziţiei, a nepoţelei sale, Anisia Maria, cu inegalabila candoare a primilor ani de viaţă, ea însăşi parcă aducând, printre oameni, ceva din seninătatea pridvorului ceresc.Expoziţia va rămâne deschisă până la jumătatea lunii ianuarie 2016.