Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta participă, în calitate de președintă a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, la lucrările celei de-a 32-a Conferințe Internaționale a Crucii Roșii, care se desfășoară la Geneva.
Principesa Moștenitoare, împreună cu Principele Radu, a început vizita cu caracter public în Confederația Elvețiană pe 6 decembrie, aceasta urmând să dureze până în ziua de 10 decembrie. Cu ocazia prestigioasei reuniuni a Crucii Roșii Internaționale, Alteța Sa Regală va avea întâlniri cu reprezentanți ai Guvernului Elveției, ai Crucii Roșii Internaționale, ai societăților naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie din întreaga lume, precum și cu membri ai Corpului Diplomatic.
Principesa Moștenitoare va rosti o alocuțiune în plenul conferinței. Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu se vor întâlni, la începutul vizitei, cu ambasadorul României la Misiunea Permanentă ONU, Adrian Vieriță. Conferința Internațională constituie un loc al dialogului apolitic privind problemele umanitare și reunește peste două mii de participanți, reprezentanți ai tuturor organismelor Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (Federația Internatională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Comitetul Internațional al Crucii Roșii și cele 187 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie) și ai statelor semnatare ale Convențiilor de la Geneva din anul 1949.