V. S.

Ieri, micuţa pianistă ploieşteancă Ana Antonia Tudose, elevă a Colegiului de Artă „Carmen Sylva”, a susţinut un concert de excepţie la Paris, cu ocazia Zilei Culturii Române. În sala Bizantină a Palatului Behague, reşedinţa Ambasadorului României în Franţa, locaţie cu o acustică senzaţională, Antonia Tudose a interpretat la pian compoziţii de renume semnate de Mihail Jora, Domenico Scarlatti, W.A. Mozart, Paul Constantinescu, Marţian Negrea, Carl Filtsch şi Frederic Chopin. Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în Franţa şi Institutul Cultural Român de la Paris, Ziua Culturii Române fiind sărbătorită prin intermediul mai multor manifestări.
Ana Antonia Tudose studiază pianul la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti, sub îndrumarea profesoarei Anca Florentina Borcea, micuţa pianistă remarcându-se încă din primii ani de studiu la nivel naţional şi câştigând numeroase premii la concursuri internaţionale. În 2014, Antonia a câştigat Marele Premiu la concursul de interpretare muzicală „Margareta Sterian”, premiul concursului „Ionel Perlea”, precum şi Marele Premiu al concursului de interpretare „Piano Art” din Ploieşti.
În anul 2013, Ana Antonia Tudose s-a remarcat în cadrul primului său concert ca solistă cu orchestră, susţinând Concertul nr. 8 KV 246 de W. A. Mozart, sub bagheta renumitului dirijor Ovidiu Bălan. În septembrie 2014, Antonia a debutat pe scena internaţională şi a cunoscut un important succes cu un recital susţinut la New York.