Universitatea Politehnica din Bucureşti, Academia de Studii Economice şi Universitatea din Bucureşti vor organiza în luna septembrie a doua sesiune de admitere pentru ocuparea locurilor rămase libere. La Politehnică, înscrierile pentru cea de-a doua sesiune de admitere se vor face între 5 şi 12 septembrie, iar examenele vor avea loc între 15 şi 19 septembrie. Facultatea de Drept a UB va organiza concurs de admitere în sesiunea septembrie doar pentru forma de învăţământ la distanţă (ID), conform informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei de învăţământ superior.
Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune la UB se vor face între 5 şi 12 septembrie iar examenele se vor susţine între 15 şi 19 septembrie. Data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie. La ASE înscrierile se vor face între 9-11 septembrie şi afişarea rezultatelor la eseul motivaţional – în 11 septembrie. În 12 septembrie va avea loc susţinerea probelor de competenţă lingvistică pentru candidaţii înscrişi la programele cu predare în limbi străine şi tot în aceeaşi zi va avea loc afişarea listelor cu candidaţii repartizaţi pe locurile finanţate de la buget, la taxă şi a celor aflaţi în aşteptare. Pe 16 septembrie se va face afişarea finală a listelor cu candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget şi taxă şi a celor respinşi.

Obiceiuri tradiţionale româneşti, ilustrate pe mărci poştale

Doina, Căluşul şi alte obiceiuri şi manifestări ale tradiţiei populare incluse în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO sunt ilustrate pe mărci poştale româneşti într-un proiect special realizat de Romfilatelia. Patru dintre aceste obiceiuri şi manifestări, înscrise în lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO, sunt promovate printr-o emisiune de mărci poştale: ritualul Căluşului, nominalizat şi acceptat în noiembrie 2005, care este reprodus pe marca poştală cu valoarea nominală de 6 lei; Doina, inclusă în octombrie 2009 şi transpusă pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei; ceramica tradiţională de Horezu, inclusă în decembrie 2012 şi reprodusă pe marca poştală a coliţei dantelate, având valoarea nominală de 9,10 lei; şi Colindatul în ceată bărbătească, unul dintre cele mai recente obiceiuri ale tradiţiei româneşti inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO, în decembrie 2013, şi ilustrat pe marca poştală cu valoarea nominală de 9,10 lei. Începând de ieri, emisiunea de mărci poştale „România în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti din Europa, în concert la Bucureşti

Edvin Marton, unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti din Europa, va prezenta spectacolul „Prince of the Violin”, pe 11 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. Potrivit organizatorilor, show-ul va fi o reprezentaţie unică, un concert emoţionant care va include, alături de piese clasice interpretate într-o manieră nouă, compoziţii originale. Spectacolul va îmbina sunete clasice şi rock, aranjamente unice ale celor mai cunoscute compoziţii clasice, dar şi hituri originale care l-au transformat într-unul dintre cei mai renumiţi violonişti la nivel mondial şi i-au adus numeroase distincţii, printre care şi discuri de aur şi platină, în Europa, Rusia şi China. Născut într-o familie de muzicieni, Edvin Marton a început să studieze vioara încă de la vârsta de 5 ani, profesori fiindu-i părinţii. La doar 8 ani a fost admis la cea mai prestigioasă şcoală de muzică din Rusia unde a şi susţinut primul său concert, la vârsta de 12 ani, alături de Orchestra Simfonică din Moscova.
De-a lungul adolescenţei sale a câştigat numeroase premii, dar şi o bursă la şcoala de muzică Juilliard din New York, care l-a propulsat în rândul unora dintre cei mai îndrăgiţi violonişti din lume. Biletele pentru concertul pe care Edvin Marton îl va susţine în Bucureşti au fost puse în vânzare începând de ieri, la preţuri cuprinse între 85 de lei şi 235 de lei.