Lansare de carte la Valenii de Munte

La Grupul Scolar Agromontan “ Romeo Constantinescu” din Valenii de Munte va fi lansat, maine, incepand cu ora 12,00, volumul “ Margareta Mosneaga, Sensul unei vieti, Monografie sentimentala”, semnat de catre Zoe Apostolache Stoicescu. Evenimentul este organizat de catre Casa de Cultura „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiesti, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Asociatia Profesorilor de Biologie “Ecoterra” Ploiesti.

Ploiestean, finalist intr-un concurs organizat de Disney Channel

Ploiesteanul Dinu Ciprian a fost ales de catre reprezentantii postului de televiziune Disney Channel sa participe la finala concursului de interpretare „Toy Story 3” („Povestea jucariilor 3”). In ultima etapa a competitiei au ramas doar patru persoane. Norocosul castigator va avea sansa de a dubla vocea Soldatelului verde, in filmul care va fi difuzat pe marile ecrane din Romania. Finalistii vor participa la o auditie intr-un studio de dublaj din Romania si vor primi cadou propria camera de filmat pentru a inregistra evenimentul. Auditiile acestora vor fi filmate si transmise in cinematografe, de catre Disney Channel.

„Noi suntem romani”

Sase elevi prahoveni, de la Grupul Scolar din Maneciu, Colegiul National „Nichita Stanescu”, Colegiul National „Jean Monnet” si Liceul Militar din Breaza, care au obtinut premii la concursul de recitari de la Ploiesti „Sub aripa lui Nichita” vor participa la Blaj, pe data de 15 mai, la cea de-a saptea editie a Concursului Interjudetean de Poezie Patriotica „Noi suntem romani”. Evenimentul este organizat de Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman – Astra, Despartamantul „Timotei Cipariu” Blaj, in colaborare cu trei institutii de cultura din Alba Iulia. Concurentii vor recita cate un text reprezentativ din poezia patriotica romaneasca.