Opt dintre cele 24 de troleibuze pe care Primaria Ploiesti le-a achizitionat pentru Regia Autonoma de Transport Public vor intra, in curand, in circulatie pe strazile orasului.
Spre sfarsitul lunii martie 2010, a fost incheiat un contract de furnizare a troleibuzelor second-hand intre municipalitate si SC MHS Truck & Bus SRL, pretul aproximativ al fiecaruia dintre aceste mijloace de transport in comun fiind de aproape 150.000 de euro.

Potrivit reprezentantilor Primariei Ploiesti, in baza acestui contract, pana in momentul actual, au fost achizitionate si receptionate doar opt dintre cele 24 de troleibuze propuse spre achizitionare de la firma bucuresteana, singura care s-a prezentat, de altfel, la licitatia organizata in primavara acestui an.
Valoarea totala a troleibuzelor receptionate se ridica la aproape 1,18 milioane de euro, potrivit evidentelor contabile ale Directiei Economice din cadrul Primariei Ploiesti. Dupa transferul celor opt trolee catre RATP, acestea urmeaza sa intre in circuitul transportului public.
Problema achizitionarii troleibuzelor – despre care au aparut informatii in mass-media elvetiana ca fac parte dintr-un lot care a luat foc pe strazile din Lausanne (Elvetia) – a fost ridicata, deseori, in sedintele alesilor locali, de catre consilierii PSD. Acestia au solicitat, in repetate randuri, verificarea la sange, din punct de vedere tehnic, a troleibuzelor, pentru a nu pune in pericol siguranta ploiestenilor.
O alta achizitie – de 50 de autobuze (tot second-hand) – urmeaza sa fie adusa in atentia alesilor locali, la solicitarea expresa a directorului RATP, Radu Popescu. Valoarea acestora este estimata la peste 10 milioane de lei.
V. STOICA