Incapacitatea administratiei ploiestene si a primarului Andrei Volosevici de a gestiona problemele complexe ale orasului isi spune, din nou, cuvantul. Inca din anul 2007, Ploiestiul a obtinut dreptul de a construi o statie de epurare moderna, valoarea investitiei la acea data ridicandu-se la suma de 27 de milioane de euro. Lucrarile au inceput inca din timpul mandatului primarului Emil Calota si se estima ca vor fi incheiate pana in anul 2012.

Finantarea acordata de catre Ministerul Mediului reprezinta 75 la suta din valoarea proiectului, iar de la bugetul local urma sa se plateasca 25 la suta. Dezinteresul primarului Andrei Volosevici, precum si neimplicarea serioasa a deputatului de Ploiesti Roberta Anastase au condus la pierderea finantarii din partea Ministerului Mediului si la blocarea investitiei. Mai mult, conservarea lucrarilor realizate pana in acest moment se ridica la cateva milioane de euro. Lipsa de experienta a lui Andrei Volosevici il face sa ignore avertismentele UE in materie de mediu. Dar, fara o statie noua de epurare, Ploiestiul va plati, din anul 2013, amenzi imense din banii oamenilor.Toate acestea se intampla in conditiile in care Planul integrat de mediu privind judetul Prahova a fost deja aprobat la Bruxelles, iar din bani europeni nu mai exista resurse pentru statia de epurare a municipiului Ploiesti.
Poate ca nu doar Volosevici si Roberta Anastase sunt vinovati de toate acestea, dar lipsa lor de experienta este unul dintre factorii determinanti ai situatiei in care a ajuns orasul Ploiesti.