N. Dumitrescu

În şedinţa programată pe 25 august, pe ordinea de zi a Consiliului Local Câmpina se va afla şi un proiect de hotărâre ce vizează edificarea unui nou lăcaş de cult. Aleşii locali vor supune discuţiei şi votului în plen aprobarea transmiterii în folosinţă gratuită a terenului în suprafaţă de 808 mp, situat pe strada Viitorului nr. 18, către Patriarhia Română- Mitropolia Munteniei şi Dobrogei – în vederea ridicării unei biserici cu hramul “Înălţarea Domnului”.
Transmiterea în folosinţă gratuită se va face pe perioada funcţionării lăcaşului de cult. În acest context, în proiectul de hotărâre amintit se mai menţionează faptul că Parohia “Înălţarea Domnului” va avea ca obligaţie obţinerea autorizaţiei de construire în termen de un an de la data contractului de comodat, dar şi să edifice construcţia în termenul prevăzut în autorizaţie, pe perioada derulării contractului, comodatarul – parohia – urmând să achite şi contravaloarea impozitelor şi a taxelor aferente terenului atribuit.
Primăria va semna – pentru şi în numele municipiului Câmpina – contractul de comodat între administraţia locală şi Patriarhia Română.