Alex Călinoiu

După problemele de anul trecut, când secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a avut activitatea suspendată mai bine de o săptămână, din cauza numărului insuficient de medici pentru asigurarea programului continuu de gărzi, conducerea Spitalului de Pediatrie Ploieşti anunţă scoaterea la concurs a mai multor posturi de medici. Printre specialităţile vizate se numără şi cea de anestezist, unde există un deficit la nivel naţional. Cu toate acestea, reprezentanţii unităţii medicale îşi păstrează speranţa că vor reuşi să atragă doctori pentru această specialitate, punând la bătaie şi un pachet de bonusuri, pe lângă salariul obişnuit reglementat de stat.
Spitalul de Pediatrie Ploieşti a finalizat în acest an două concursuri de angajare, pentru posturile de director medical şi medic pediatru pentru Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), iar în următoarele zile va lansa altele, în speranţa găsirii altor medici interesaţi.
„După finalizarea concursurilor pentru director medical şi medic pediatru pentru CPU, Spitalul de Pediatrie a început procedurile pentru a scoate la concurs mai multe posturi de anestezişti. Ştim că există la nivel naţional o criză de doctori la această specialitate. În paralel, vor fi concursuri şi pentru chirurg pediatru, medic pentru medicina de urgenţe, oftalmolog şi specialist în recuperare medicală. Unitatea medicală a trecut în ultimul an printr-un amplu proiect de reparaţii capitale, iar condiţiile interioare s-au îmbunătăţit vizibil, sperăm ca spitalul să devină mai atrăgător şi pentru cadrele medicale”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Ploieşti, George Pană.
Procedurile de angajare vor fi lansate în următoarea perioadă, primul pas fiind publicarea unui anunţ în revista „Viaţa Medicală”.
Medicii nou veniţi la Ploieşti ar putea beneficia şi de locuinţe de serviciu. După impasul din 2015, autorităţile ploieştene au decis să includă acest lucru pe lista facilităţilor oferite doctorilor, în speranţa de a creşte atractivitatea unităţii medicale. Astfel, în momentul de faţă, Spitalul de Pediatrie este în poziţia să ofere trei apartamente de serviciu, pentru viitorii angajaţi. Două dintre aceste locuinţe au fost achiziţionate recent de spital, în urma unei alocări bugetare de aproximativ 350.000 de lei făcute la finele anului trecut. Un al treilea apartament este pus la dispoziţia spitalului de către Direcţia de Patrimoniu din Primăria Ploieşti, făcând parte din lista locuinţelor aflate în proprietatea municipalităţii.