Alex Călinoiu

După ce mai multe maşini din parcul auto al instituţiei au depăşit zece ani de utilizare zilnică, timp în care au parcurs câteva sute de mii de kilometri, conducerea Poliţiei Locale Ploieşti a luat decizia de a renunţa la unele dintre acestea şi de a le înlocui cu autospeciale noi. Planul apare şi în propunerea de buget pe 2016 transmisă reprezentanţilor primăriei, care urmează să intre în dezbaterea autorităţilor cel mai probabil de săptămâna viitoare.
Dacă proiectul rămâne în forma actuală, Poliţia Locală Ploieşti ar urma să achiziţioneze, în acest an, trei maşini noi, pentru patrulare şi intervenţii. O parte din suma necesară ar putea fi obţinută din introducerea în programul „Rabla” a patru maşini din actualul parc auto.
„Avem mai multe maşini cu un rulaj foarte mare, achiziţionate încă din primul lot, în perioada 2005-2006. Principiul meu este că ordinea publică se face terestru, dar sunt zone din Ploieşti unde nu ai cum să ajungi fără maşini de intervenţie. Unele dintre acestea nu mai pot fi utilizate. Am trimis una în service şi ni s-a solicitat o sumă de peste 11.000 de lei. La asemenea valori, de aproape 3.000 de euro, mai degrabă ne gândim să cumpărăm una nouă decât s-o mai reparăm pe cea veche. Ne gândim să casăm patru maşini, care cu greu mai pot fi ţinute în funcţiune”, ne-a declarat Carmen Gheorghe, directorul Poliţiei Locale Ploieşti.