Alex Călinoiu

După ani întregi în care a folosit gratuit spaţiile deţinute de Upetrom în strada „1 Decembrie“, care găzduiesc o creşă şi o grădiniţă, Primăria Ploieşti urmează să plătească o chirie lunară. Autorităţile locale au constituit o comisie specială, care a negociat zilele trecute cu proprietarul. Ieri a avut loc o şedinţă, în care reprezentanţii Upetrom au pornit negocierile de la valoarea de 5.000 de euro lunar plus TVA. Reprezentanţii primăriei au reuşit să obţină o diminuare a chiriei, aproape la jumătate faţă de valoarea propusă iniţial.
Pentru moment nu se pune problema achiziţionării imobilelor, care sunt grevate de sarcini în prezent. „Ei au propus o chirie lunară de 5.000 de euro plus TVA. Noi le-am explicat că este o valoare inacceptabilă pentru municipalitate, având în vedere situaţia bugetului local şi am sugerat o valoare de 2.500 de euro plus taxa pe valoarea adăugată. În cele din urmă, am căzut de acord la suma de 3.000 de euro, la care se adaugă TVA, obţinând, practic, o reducere de aproximativ 2.500 de euro dacă luăm în calcul şi TVA. În urma acestor negocieri, Direcţia de Patrimoniu a primăriei va elabora un proiect de hotărâre, care va fi discutat de Consiliul Local Ploieşti”, ne-a declarat viceprimarul municipiului, Raul Petrescu. Acesta a precizat că acordul va fi încheiat pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire.
„Vorbim despre un teren de aproape 3.000 de metri pătraţi, din care construcţia ocupă aproape 1.100 de metri pătraţi. Până acum a existat un contract de comodat, noi nu am plătit nicio sumă, însă proprietarii nu au mai dorit să continue în aceleaşi condiţii. Deocamdată, varianta achiziţionării acestor imobile este doar în stadiul de analiză. Am fost informaţi că există o solicitare de revendicare din partea unei persoane fizice pentru o parte din teren, însă prima instanţă le-a dat câştig de cauză actualilor proprietari. Până când litigiul nu se va finaliza nu putem discuta despre achiziţionarea acestor bunuri”, a mai precizat viceprimarul Ploieştiului.