Alex Călinoiu

Sistate vreme de câteva săptămâni, din cauza unor probleme financiare cu care se confruntă firma SCT Bucureşti, principalul antreprenor, lucrările derulate la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti, care vizează construirea primului sens giratoriu suspendat din România, au fost reluate zilele trecute. Conducerea Consiliului Judeţean Prahova – beneficiarul proiectului – a convocat în această săptămână un comandament la care au participat şi reprezentanţii constructorului, şedinţă în urma căreia firma executantă a acceptat să reia lucrul la capacitate normală.
Muncitorii se retrăseseră de pe şantier în urmă cu mai multe săptămâni, din cauza unor probleme financiare. „Din cauza datoriilor către terţi, creditorii acestei firme au transmis adrese către Consiliului Judeţean, solicitând ca orice sume pe care le avem de plătit către SCT să fie redirecţionate către societăţile care au bani de recuperat. Din cauza acestei situaţii, lucrările au fost întrerupte, însă am reuşit să negociem cu reprezentanţii constructorului şi să deblocăm proiectul. De miercuri, lucrul a fost reluat la sensul giratoriu”, ne-a declarat Radu Ionescu, vicepreşedintele CJ Prahova.
Proiectul depus de către Consiliul Judeţean are o valoare de 63,9 milioane de lei şi a primit finanţare nerambursabilă din fonduri europene. Lucrările trebuie să fie gata până cel târziu la
31 decembrie 2015, altfel existând riscul pierderii banilor de la Uniunea Europeană. Contractul vizează realizarea unui sens giratoriu la înălţime şi a bretelelor de legătură aferente, la ieşirea din Ploieşti spre Valea Slănicului, mai precis la intersecţia dintre DJ 102 şi DN 1B.