Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, aduce la cunoștința cetățenilor că, în această perioadă, se desfășoară acțiuni de combatere a căpușelor pe spațiile verzi din zona blocurilor de locuințe, parcuri și locuri de joacă de pe domeniul public al municipiului Ploieşti, această activitate fiind derulată de către operatorul SC Coral Impex SRL.
Produsul insecticid utilizat este Parainsect CE, având substanță activă permethrin, insecticid concentrat emulsionabil folosit pentru combaterea insectelor târâtoare generatoare de disconfort.
Operațiunile de dezinsecție se vor realiza cu utilaje portabile, conform contractului de concesionare a serviciului public de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în Ploiești. Reprezentanții municipalității precizează că, în perioada de execuție a acestor acțiuni, apicultorii trebuie să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine.
În cazul în care condițiile meteo vor împiedica desfășurarea acestor operaţiuni, programate a fi încheiate duminică, 24 mai, perioada de efectuare a activității de combatere a căpușelor va fi prelungită.