Alex Călinoiu

Chiar dacă suntem mai aproape de finalul anului şcolar actual decât de începutul lui, conducerea Consiliului Judeţean Prahova a anunţat, ieri, că a atribuit licitaţia pentru distribuirea merelor în unităţile de învăţământ. Procedura, lansată încă din 2014, fusese blocată de mai multe ori din cauza contestaţiilor, acesta fiind şi motivul întârzierilor.
Ultima soluţie de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a venit pe 2 martie şi a obligat autoritatea contractantă să reia procedura de selecţie de la momentul depunerii ofertelor. „Consiliul Judeţean a respectat decizia CNSC şi a reluat etapa de evaluare a ofertelor depuse. A fost desemnat un câştigător şi a trecut şi termenul pentru depunerea eventualelor contestaţii. Probabil săptămâna viitoare vom semna contractul şi va putea începe distribuirea merelor în şcoli. Mai aşteptăm ca firma desemnată să rezolve o formalitate privind garanţia de participare. Întotdeauna, când oferă scrisori de garanţie pentru participanţii la licitaţii, băncile stabilesc şi un termen de valabilitate, în general de trei luni. Pentru că am stat din contestaţie în contestaţie şi procedura a fost întârziată, această garanţie a expirat, însă aşteptăm ca ofertantul să lămurească acest aspect şi să depună o scrisoare de garanţie actualizată”, ne-a declarat, ieri, Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului Prahova.
În baza contractului care urmează să fie semnat, Consiliul Judeţean va distribui mere, zilnic, în unităţile de învăţământ din Prahova, în completarea mult mai cunoscutului program guvernamental „Lapte şi Corn”. Acest contract va fi valabil până la finalul anului şcolar 2014-2015.
Pe lista de beneficiari se numără aproximativ 70.000 de copii, înscrişi la grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasele I-VIII. În primă fază, pentru acest contract a fost alocată suma de 1,6 milioane de lei, însă, având în vedere că mai multe luni s-au „pierdut” din cauza contestaţiilor, conducerea CJ anunţă că suma finală rezultată în urma licitaţiei va fi mult mai mică.