Adrian Brad

Lucrările pentru reabilitarea şi modernizarea Policlinicii Spitalului Municipal Câmpina au intrat în linie dreaptă. Este vorba despre un proiect european în valoare de 11,5 milioane de lei, câştigat acum doi ani de către Primăria Câmpina, pentru a cărui implementare s-a desfăşurat licitaţia la îmceputul lunii februarie. Câştigătoarea licitaţiei a fost firma bucureşteană General Service Grup 98, care a oferit cel mai scăzut preţ: 3,88 milioane de lei. Costul estimat al acestor lucrări se ridica la 4,66 milioane de lei. Lucrările sunt programate să înceapă pe 10 martie şi ele vor consta în realizarea mai multor obiective de investiţii, dintre care am aminti aici câteva dintre cele mai importante: realizarea rampei de acces în Policlinica Municipală pentru persoanele cu dizabilităţi, un lift în holul mare al instituţiei, reabilitări radicale ale casei scărilor, ale holurilor şi sălilor de aşteptare, ale cabinetelor medicale şi spaţiilor anexe, uşile de acces principale nescăpând nici ele de modernizare, deoarece vor fi prevăzute cu senzori de mişcare. De asemenea, vechile reţele de utilităţi vor fi înlocuite, ceea ce înseamnă noi instalaţii şi circuite electrice, montarea unei instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor, precum şi a unei instalaţii voce – date, o nouă şi performantă instalaţie de încălzire a cabinetelor medicale şi a holurilor de aşteptare, o nouă instalaţie de ventilaţie etc.
Pentru partea de dotări şi logistică a proiectului cu finanţare europeană “Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Câmpina” se vor aloca separat alte fonduri (cuantumul lor fiind jumătate din valoarea proiectului european), realizarea acestor investiţii nerevenind firmei constructoare bucureştene. Durata de execuţie a lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dotare este de nouă luni. Cea mai mare parte a cabinetelor medicale din Policlinică vor fi relocate în clădirea Spitalului Municipal de pe strada Vasile Alecsandri, unde funcţionează, în mai multe corpuri de clădire, secţiile Recuperare medicală şi TBC.
Lucrările de reabilitare din clădirea centrală a Policlinicii se vor concentra, în primă fază, pe zona de la demisol. Actuala intrare principală în clădire va fi blocată, accesul în Policlinica Municipală urmând a se face, în următoarea perioadă, printr-o intrare laterală situată în faţa părculeţului dinspre Cinematograf (în foto). Managerul general al SMC, medicul chirurg Călin Tiu, va supraveghea cu atenţie lucrările, deoarece “sunt conştient că nu ne va fi uşor, dar şi că vom reuşi, iar calitatea actului medical nu va avea de suferit. Este o investiţie prea importantă pentru imaginea viitoare a spitalului nostru, ca să nu îi acordăm cea mai mare atenţie“. De asemenea, managerul general a mai subliniat că „toate lucrările de amenajări pentru relocarea cabinetelor se fac cu banii spitalului şi depăşesc un miliard de lei vechi. În curtea secţiei Recuperare, vom monta un cort militar mare – oferit cu generozitate de Şcoala de Poliţie, în care vom organiza recepţia pacienţilor şi partea de triaj”.