C. Dumitru

Până la jumătatea anului în curs, Secţia Prahova a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) urmează a fi dotată cu trei autofreze ultramoderne pentru curăţat zăpada, având o capacitate cuprinsă între 3.500 tone/h şi 5.000 tone/h.
Conform precizărilor directorului Secţiei Prahova- Ionel Ciobanu – aceste utilaje vor fi folosite, în iernile ce vor urma, în punctele considerate a fi cele mai critice de pe raza judeţului, respectiv în cadrul districtelor Albeşti-Paleologu, Câmpina şi Bărcăneşti.
Utilajele menţionate fac parte dintr-un total de 100 de autofreze de curăţat zăpada, care vor fi achiziţionate de CNADNR în baza unui contract, semnat în toamna trecută, în valoare de 33 milioane de euro, cu TVA inclus. Conform contractului, producătorul – compania italiană Fresia – urmează să livreze frezele în mod etapizat, până în luna octombrie 2015, iar primele loturi au şi sosit deja. Investiţia este cofinanţată din fonduri europene, iar durata de amortizare a acesteia este de 10 ani.
Prin realizarea acestei investiţii, conducerea CNADNR are în vedere reducerea dependenţei de contractele de lucrări încheiate cu firmele private care, în momentul de faţă, depăşeşte procentul de 60 la sută. Până la perfectarea acestui contract, parcul CNADNR cuprindea 86 de utilaje de producţie sovietică, majoritatea fabricate în urmă cu 30 – 50 de ani.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorCalendarul zilei