Cristina D.

Cei peste 5.000 de locuitori ai comunei Iordăcheanu, şi în mod special cei mai mici dintre ei, se vor putea bucura de o nouă investiţie realizată de administraţia locală : un parc de agrement, care va fi construit, cu fonduri europene, chiar în centrul aşezării. Lucrările de amenajare a acestuia au demarat deja, fiind programate să se finalizeze la sfârşitul anului viitor. ,,A fost o oportunitate să obţinem aceşti bani de la Uniunea Europeană şi am avut posibilitatea fie să-i investim în construcţia unei grădiniţe noi, fie într-un parc. Şi cum grădiniţă avem, iar numărul copiilor nu este în creştere ca să fim nevoiţi să realizăm clase noi, ne-am gândit că ar fi mai potrivit să realizăm un parc modern pentru ca părinţii să nu mai fie nevoiţi să-i ducă pe cei mici până la Urlaţi sau Ploieşti dacă vor să se dea într-un leagăn sau pe un tobogan. Totodată, în parc se va amenaja şi o scenă, astfel încât să putem organiza în aer liber şi diferite spectacole, târguri, festivaluri, zilele comunei sau alte evenimente culturale şi sportive. Practic, parcul se va amenaja pe un teren liber de 5158 mp, situat foarte aproape de primăria comunei, care este în prezent neamenajat. În acest mod se va menţine şi curăţenia acolo’’, ne-a precizat Ion Poiană, primarul comunei Iordăcheanu.
Trebuie menţionat că proiectul privind construirea parcului este finanţat cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), derulat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 96.219 de euro, din care finanţarea publică prin PNDR este de 74.727 euro, iar cofinanţarea beneficiarului este de 21.492 euro.
Totodată, Consiliul local al Comunei Iordăcheanu s-a angajat să suporte cheltuielile de mentenanţă şi gestionare a investiţiei, pe o perioadă de cel puţin cinci ani de la data la care investiţia va fi dată în exploatare.