N. Dumitrescu

Dintre cele 104 localităţi prahovene, Jugureni poate fi considerată, de departe, cea mai săracă. Populaţia este numeric foarte redusă – peste 500 de persoane – dar şi foarte îmbătrânită, majoritatea locuitorilor ducându-şi traiul din ceea ce cultivă în grădină. Sărăcia, însă, se regăseşte şi în vistieria administraţiei locale, având în vedere că, de la alegerile locale din 2012, comuna Jugureni nu are viceprimar, motivul principal fiind lipsa fondurilor. “Nu sunt bani, acesta este motivul pentru care comuna nu are viceprimar. Pot, însă, gestiona singur activitatea la nivelul primăriei, plus că avem consilieri locali în toate satele. Şi personalul primăriei este redus, tot din cauza lipsei fondurilor, primăria având 12 angajaţi, din care doi sunt poliţişti comunitari”, ne-a declarat, ieri, primarul comunei Jugureni, Constantin Marcoceanu. Pentru că veniturile primăriei sunt foarte reduse – pe raza comunei nu este niciun investitor, abia acum punându-se pe picioare amenajarea unei pensiuni turistice, având în vedere că zona este foarte pitorească – în decursul unui an, administraţia locală îşi poate asigura funcţionarea doar 7 luni, făcând mereu apel la sprijinul autorităţilor judeţene.
Comuna Jugureni se află în estul judeţului, la limita cu Buzăul, şi este formată din satele: Jugureni, Boboci, Marginea Pădurii şi Valea Unghiului. Cea mai importantă investiţie realizată pe teritoriul comunei în ultimii ani este cea finalizată în 2012, fiind vorba chiar de sediul primăriei. Noua construcţie a fost realizată în apropierea celei vechi, pe un spaţiu unde îşi desfăşura activitatea un magazin tip cooperativă.
Lucrările, care au vizat modernizarea şi extinderea clădirii, au costat aproximativ 600.000 de lei, fondurile fiind asigurate de la administraţia judeţeană.