V. Stoica

Pentru ca locuitorii să nu mai fie nevoiţi să parcurgă drumul dintre comunele Adunaţi şi Proviţa de Sus prin vadul pârâului Proviţa, Consiliul Judeţean Prahova a alocat fonduri pentru realizarea unui pod de legătură între cele două localităţi.
Lucrările sunt în curs de derulare, până în prezent fiind decontată, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Prahova, suma de 540.000 de lei, dintr-un total de 1,6 milioane de lei.
Lucrarea a demarat la sfârşitul anului 2013 şi face parte dintr-un amplu program al Consiliului Judeţean Prahova, care urmăreşte realizarea unei bucle ce va lega localităţile Câmpina, Poiana Câmpina, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Adunaţi, Breaza şi retur. Realizarea podului peste pârâul Proviţa, pe drumul judeţean 100 E, va lega localităţile Proviţa de Sus şi Adunaţi, la ora actuală traversarea pârâului Proviţa făcându-se prin albie, iar pentru pietoni – pe o punte din structură metalică.
Podul va avea o lungime totală de 42 de metri şi o lăţime de 9,5 metri, din care partea carosabilă va măsura 7 metri, iar de o parte şi de alta vor fi construite şi trotuare cu lăţime de un metru şi jumătate.