Licitaţie pentru dirigenţia de şantier a lucrărilor de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului 101

Luna aceasta, în zilele de 22 şi 23 octombrie, Primăria Ploieşti va organiza două licitaţii pentru încheierea contractelor de servicii pentru asigurarea dirigenţiei de şantier aferente celor două etape ale proiectului „Creşterea mobilităţii transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 101”.

Prima licitaţie, din 22 octombrie, vizează dirigenţia de şantier (supravegherea lucrărilor) pentru etapa a doua a lucrărilor de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului 101, contractul ce va fi semnat de către reprezentanţii municipalităţii fiind estimat la o valoare de 550.000 de lei. Firmele care se vor înscrie la licitaţie vor fi obligate să depună o garanţie de participare de 10.700 de lei, respectiv 5350 de lei pentru ofertanţii IMM.
Cea de-a doua selecţie de oferte, din 23 octombrie, presupune încheierea unui contract de servicii de dirigenţie de şantier pentru etapa întâi a lucrărilor de reabilitare a liniilor tramvaiului 101, în acest caz valoarea contractului fiind estimată la aproximativ 314.500 de lei. Tocmai pentru că valoarea este mai scăzută decât în cazul supravegherii lucrărilor pentru etapa a doua, şi garanţia de participare este mai mică – 6.137 de lei, respectiv 3.068 de lei pentru IMM.
Etapa întâi a proiectului „Creşterea mobilităţii transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 101 cu lucrări vizând calea de rulare, staţii cu peroane adaptate persoanelor cu dizabilităţi, material rulant, elemente de semnalizare şi automatizare” presupune realizarea lucrărilor de modernizare pe o lungime de 3,32 km, într-o perioadă de 14 luni, valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, ridicându-se la 35,6 milioane de lei. Etapa a doua de reabilitare a traseului tramvaiului 101 se va defăşura pe o lungime de 5,85 km cale de rulare, valoarea acestui proiect fiind de circa 75,7 milioane de lei inclusiv TVA, durata lucrărilor fiind estimată la 24 de luni.
În cadrul ambelor etape – pentru care procedura de achiziţie pentru încheierea contractului de lucrări se apropie de final– vor fi refăcute atât infrastructura, cât şi suprastructura căii de rulare a tramvaiului, liniile aeriene de contact şi ale stâlpilor de susţinere, precum şi staţiile de tramvai. După realizarea propriu-zisă a lucrărilor la calea de rulare, va fi refăcut şi sistemul rutier adiacent liniilor de tramvai, fiind efectuate şi lucrări de mutări şi protejări pentru reţelele de alimentare cu apă. Investiţiile vor fi realizate cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

V.STOICA