* Licitatia va avea loc la mijlocul lunii aprilie

Ieri, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a fost publicat anuntul de lansare oficiala a procedurii de achizitie pentru realizarea lucrarilor de reabilitare si de modernizare a caii de rulare a tramvaiului 102 – etapa 1. La doar cateva zile de la semnarea contractului de finantare a lucrarilor – cu fonduri europene – Primaria Ploiesti a inceput procedura de achizitie, prin publicarea documentatiei necesare viitorilor ofertanti la licitatia care va avea loc la mijlocul lunii aprilie.

Contractul de lucrari vizeaza cresterea mobilitatii transportului public ploiestean, prin reabilitarea traseului tramvaiului 102 (intr-o prima etapa) pe tronsonul Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti – intersectia cu Bulevardul Republicii, in lungime de 4,55 kilometri. Potrivit caietului de sarcini, lucrarile vor consta in refacerea infrastructurii si a suprastructurii caii de rulare a tramvaiului, urmand ca, la finalizarea lor, aceste mijloace de transport in comun sa fie mult mai silentioase si sigure decat in prezent. In afara infrastructurii modernizate, vor fi refacute liniile aeriene de contact, stalpii de sustinere a acestora, precum si lucrarile aferente caii de rulare – prin reabilitarea strazilor, acolo unde conditiile o impun.
Conform informatiilor furnizate de catre reprezentantii Primariei Ploiesti, societatea castigatoare a licitatiei va fi obligata sa intocmeasca un plan de management al traficului rutier, care sa permita o fluenta a circulatiei autoturismelor si a mijloacelor de transport in comun – altele decat tramvaiele – fie pe rute ocolitoare zonelor in care se vor derula lucrarile, fie pentru varianta de executare, pe unele tronsoane, a reabilitarii caii de rulare sub trafic. Valoarea totala estimata a contractului pentru tronsonul tramvaiului 102, cuprins intre Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti si intersectia cu Bulevardul Republicii, este de 44,18 milioane de lei fara TVA, din care circa 42,8 milioane de lei reprezinta cheltuielile pentru investitia de baza. Criteriul de atribuire a contractului va fi „pretul cel mai scazut”, procedura aleasa pentru selectarea ofertantului castigator fiind licitatia deschisa.
In cazul in care vor exista oferte cu preturi egale, autoritatea contractanta – Primaria Ploiesti – va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii dosarelor. Inainte, insa, de depunerea ofertelor, societatilor interesate li se recomanda o vizita la amplasamentul viitorului santier, pentru obtinerea informatiilor necesare intocmirii documentatiei pentru participarea la licitatie.
Municipalitatea ploiesteana va lansa in urmatoarele zile si procedura de achizitie pentru realizarea etapei I de reabilitare a caii de rulare pentru tramvaiul 101. Tronsonul care va fi modernizat in aceasta prima etapa se intinde intre Bulevardul Republicii (intersectia cu Soseaua Nordului si Soseaua Vestului) si strada Candiano Popescu (in apropierea Pietei Centrale).
Violeta STOICA