infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
22 °C

Azi


13° / 25°

Maine


9° / 16°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Miercuri, 1 octombrie 2014)

Paradox: Saloane noi la maternitatea ploiesteana, dar nemobilate, din lipsa de bani!

Violeta Stoica Reprezentanţii societăţilor de prestigiu din municipiul Ploieşti şi din Prahova – multe la număr, având în vedere potenţialul economic al judeţului – pot demonstra, în săptămânile următoare, că au spirit civic şi că vor putea să ajute unul dintre cele mai importante spitale din teritoriul prahovean.... continuare »

(Miercuri, 1 octombrie 2014)

Ploiestenii, consultati in vederea schimbarii sensului de circulatie in zona Halelor

Primăria municipiului Ploieşti, prin Direcţia Tehnic Investiţii, informează ploieştenii că în cadrul Comisiei de Circulaţie s-a discutat despre schimbarea sensului de circulaţie pe unele străzi din zona Halelor Centrale (vezi foto). Mai exact, se doreşte să existe sens unic de circulaţie pe străzile Vasile Milea, Emile Zola, Erou... continuare »

(Marti, 30 septembrie 2014)

La Campina s-a finalizat un nou sens giratoriu

Adrian Brad La sfârșitul anului 2010, se realiza, cu mare întârziere, primul sens giratoriu din Câmpina, situat la intersecția Bulevardului Carol I cu străzile Oituz şi Pictor Nicolae Grigorescu, pe o suprafață nu prea întinsă, lângă Complexul Fibec. Proiectul respectiv pornise cu stângul, fiindcă studiul de fezabilitate... continuare »

(Marti, 30 septembrie 2014)

Pentru prima data in ultimii zece ani, rata somajului a scazut in Prahova sub 5%

N.Dumitrescu Interesul tot mai mare al investitorilor pentru Prahova a avut un dublu impact, în acest an, în ceea ce privește economia județului. Pentru prima dată în ultimii zece ani, rata șomajului a scăzut sub cinci procente, situație care a dus implicit la o rectificare pozitivă atât a bugetului județului, cât și în cazul... continuare »

(Luni, 29 septembrie 2014)

Guvernul permite acoperirea pierderilor din sistemul de incalzire

Sumele defalcate din TVA alocate autorităţilor locale la prima rectificare bugetară, în cuantum de 600 milioane lei, vor fi folosite inclusiv pentru acoperirea pierderilor rezultate din serviciul public de distribuţie a energiei termice pentru populaţie, conform ordonanţei pregătite de Guvern. Ordonanţa reglementează a doua rectificare... continuare »

Stiri de ultima ora

17:16: Familia soferului sinucigas a primit inca o VESTE DRAMATICA. Ce se intampla

Familia şoferului sinucigaş, care a intrat cu maşina frontal într-o altă maşină pe DN 1, ar putea fi obligată să plătească daune materiale pentru...»


Editorial

Ne-amintim si de ei...

Luiza Radulescu Pintilie E cea dintâi zi de octombrie.E toamnă şi s-ar cuveni să fie sărbătoarea celor ajunşi în toamna vieţii. Părinţi şi bunici, ducându-şi,...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

E profă de desen, vrei să le aibă și cu fiziologia…

Fază la o oră de desen, la clasa a șaptea, într-un colegiu național din Ploiești (nu înțeleg de ce se face desen până în clasa a opta, dar asta e probabil o problemă doar pentru cei ca mine, lipsiți de orice fel de talent la desen). Un ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4114
-0.09%
USD    (Dolar SUA)
3.5019
+0.55%
XAU    (1 Gram aur)
136.15
-0.16%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"