ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
12 °C
Cer innorat

Azi


9° / 15°

Maine


7° / 12°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 22 octombrie 2016)

Lucrarile de modernizare la Centrul de la Tatarai, finalizate

N. D. Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a efectuat o vizită la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap din satul Tătărăi, cu ocazia finalizării proiectului ce a vizat reabilitarea şi modernizarea acestei instituţii. Valoarea totală a lucrărilor a fost de... continuare »

(Sambata, 22 octombrie 2016)

Consiliul Judetean a lansat licitatia pentru achizitia de mere pentru elevi

V. Stoica Autoritatea județeană a declanșat procedurile de achiziție pentru atribuirea contractului de furnizare a merelor pentru elevii din învățământul primar și gimnazial – de stat și privat – din Prahova. Aproape 62.000 de elevi care învață în școlile prahovene de stat sau private vor primi câte un măr pentru fiecare... continuare »

(Vineri, 21 octombrie 2016)

Alunecarile de teren din Seciu au afectat alimentarea cu apa a locuitorilor

Autoritatea locală vrea să înființeze un nou sistem de stocare V. Stoica Primăria orașului Boldești-Scăeni încearcă să rezolve problema alimentării cu apă a cartierului Seciu, prin proiectarea și, ulterior, prin reamenajarea gospodăriei de apă din zona respectivă. În acest scop, autoritatea locală a declanșat... continuare »

(Joi, 20 octombrie 2016)

Zeci de posturi scoase la concurs la Primaria Ploiesti

Și Clubul Sportiv Municipal caută... specialist în PR! V.Stoica Lipsa personalului necesar pentru administrarea obiectivelor finalizate cu chiu-cu vai pe fonduri mai mult decât era prevăzut de la bugetul local a determinat apariția multor posturi scoase la concurs de Primăria Ploiești. În afara paznicilor și a îngrijitorilor de... continuare »

(Miercuri, 19 octombrie 2016)

Comunele Bertea si Magureni au stema

N. Dumitrescu Printr-o hotărâre publicată şi în Monitorul Oficial, au fost aprobate stemele comunelor Bertea (foto 1) şi Măgureni (foto 2). În cazul comunei Bertea, stema se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu undat de argint şi despicat de o filieră de argint. În partea superioară, în... continuare »

Editorial

Fara sensibilitati!

Nicoleta Dumitrescu Deşi exercită funcţia de mediere între puterile statului, preşedintele ţării pare că are, mereu, într-unul dintre buzunarele hainei şi un...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Un an de la accident

Azi se face un an de la moartea polițistului Gigină. Da, moartea polițistului Gigină a avut loc în seara de 20 octombrie 2015, însă umbra ei se întinde până astăzi. O moarte violentă și nedreaptă […] Post-ul Un an de la accident ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.5113
+0.22%
USD    (Dolar SUA)
4.1034
+0.42%
XAU    (1 Gram aur)
165.41
+0.29%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"