ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
1 °C
Cer innorat

Azi


-4° / 3°

Maine


-3° / 3°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Luni, 24 noiembrie 2014)

Autoritatile s-au pregatit pentru circulatia de iarna pe drumurile judetului

N.Dumitrescu D. Constantin Având în vedere datele din calendar, inclusiv prognozele meteorologilor, autoritățile din Prahova, cele care administrează atât drumurile județene, cât și pe cele de interes național, au declarat că sunt pregătite de iarnă. Astfel, acum o săptămână, Consiliul Județean Prahova a semnat contractul cu... continuare »

(Sambata, 22 noiembrie 2014)

INFO AGENDA

* Ca urmare a desfăşurării meciului de fotbal de pe stadionul Ilie Oană, mâine, 23 noiembrie, în intervalul orar 19.30 – 23.30, traseele 5, 36 şi 104 vor circula deviat. Astfel, traseul 5 pe sensul Sp. Judeţean – Cart. Mihai Bravu, va avea traseu normal până pe str. Emil Zola, după care va parcurge... continuare »

(Sambata, 22 noiembrie 2014)

ADRESE SI TELEFOANE UTILE

* Oficiul Regional de Poştă –str. Piaţa Victoriei nr.8, Tel.: 0244/546.606, Fax: 0244/546.581. * Oficiul Judeţean de Poştă -str. Piaţa Victoriei nr.8, Tel.: 0244/546.606, Fax: 0244/546.581. * Direcţia de SănătatePublică Prahova –str. Tache Ionescu nr. 13, Telefon: 0244/522.201. * Casa de Asigurări de Sănătate... continuare »

(Vineri, 21 noiembrie 2014)

Municipalitatea ploiesteana a semnat contractul pentru modernizarea hipodromului

N. Dumitrescu Aflat într-o avansată stare de degradare, hipodromul de trap din Ploieşti - singurul de acest gen din ţară- va fi transformat într-un obiectiv care va putea concura, la capitolele amenajare şi dotări, cu marile arene hipice din străinătate. Modernizarea hipodromului va dura un an, ieri primarul Iulian Bădescu şi... continuare »

(Joi, 20 noiembrie 2014)

Asociere pentru modernizarea sistemului de termoficare din Ploiesti

Violeta Stoica În a doua jumătate a lunii septembrie a acestui an, reprezentanţii autorităţilor locale şi cei ai operatorului de termoficare din Ploieşti – Dalkia Termo Prahova – semnalau problemele care se regăsesc în sistemul centralizat de energie termică al municipiului reşedinţă de judeţ. Astăzi, în cadrul şedinţei... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 13:00: SOC! FUMATUL VA FI INTERZIS IN BARURI

Societatea Română de Pneumologie vrea să impună prin lege restricții fumătorilor. Vor să renunțe la amendamentul care permite fumatul în baruri,...»


Editorial

9,99, 99,99, 999,99

Leon Chirila Scriam, nu demult, tot în acest colţ de pagină, despre modalitatea...”literară” în care farmaciile şi producătorii de medicamente sau de „suplimente...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Black Fraieri

Deci, nu-mi vine să cred că atâția oameni pun botul la păcăleala asta numită Black Friday! Oameni buni, se face așa: Acum două-trei săptămâni, prețurile la foarte multe produse au fost mărite artificial. Sunt sute de exemple, le ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4412
0.00%
USD    (Dolar SUA)
3.5697
0.00%
XAU    (1 Gram aur)
136.87
0.00%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"