infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
19 °C
Cer in general noros

Azi


19° / 27°

Maine


19° / 28°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Miercuri, 3 septembrie 2014)

Orasul Urlati a devenit atractia investitorilor straini

V.Stoica După deschiderea Parcului Industrial Urlaţi, oraşul prahovean se pare că a devenit un magnet pentru marii investitori străini care deja desfăşoară activităţi economice importante pe raza judeţului Prahova. La începutul acestei săptămâni, prefectul de Prahova - Rodica Paraschiv, preşedintele Camerei de Comerţ şi... continuare »

(Miercuri, 3 septembrie 2014)

Astazi, traficul rutier pe DN1B va fi oprit!

C. Dumitru Circulaţia rutieră va fi închisă astăzi, în intervalul orar 8.30 – 20.00, pe Drumul Naţional 1B (Ploieşti – Vălenii de Munte), mai precis la poziţia kilometrică 5+790 (comuna Blejoi), potrivit comunicatului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). O asemenea măsură a fost... continuare »

(Miercuri, 3 septembrie 2014)

Autoritatile prahovene, apreciate pentru modul in care se deruleaza investitiile cu bani europeni

N .Dumitrescu În cadrul unei analize care a vut loc ieri la Ploieşti, la care au participat atât conducerea Primăriei Ploieşti, cât şi cea a Consiliului Judeţean Prahova, Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud-Muntenia, a apreciat modul în care se derulează proiectele de investiţii finanţate cu bani europeni, în mod... continuare »

(Marti, 2 septembrie 2014)

Ursii si lupii, personaje principale in acordul de mediu refacut al autostrazii Comarnic-Brasov

• CNADNR a semnat contractul de servicii pentru modificarea documentaţiei Violeta Stoica Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a încheiat procedura de atribuire a contractului de prestări servicii care vizează revizuirea Acordului de Mediu emis de ANPM cu nr. 01/20.03.2007, pentru modificări... continuare »

(Luni, 1 septembrie 2014)

Pentru cei care isi cauta un loc de munca

Agenţia locală Ploieşti Administrator financiar – 1 post, agent de intervenţie pază şi ordine – 2 posturi, agent securitate – 11 posturi, agent turism – 1 post, agent transporturi – 1 post, ambalator manual – 5 posturi, arhivar – 2 posturi, arhivist – 1 post, asistent manager  – 2 posturi, asistent medical generalist... continuare »

Stiri de ultima ora

09:39: Ce taxe si impozite trebuie platite pana pe 25 septembrie

Persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendare sau a...»


Editorial

Confruntarea „rozelor”

Nicoleta Dumitrescu În competiţia cu natura, având în vedere că, uşor-uşor, un alt anotimp a început să-i ia locul verii, în aer a început să miroasă nu doar a...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Ne vedem la TVR!

Da, am semnat contractul cu televiziunea publică, care mi-a făcut o ofertă în această vară. Emisiunea începe la 1 septembrie, se va difuza la ora 23.00, cu o avanpremieră de 10 minute, de la 19,50, pentru cei care au tot reclamat că adorm ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4054
+0.15%
USD    (Dolar SUA)
3.3594
+0.33%
XAU    (1 Gram aur)
138.01
-0.36%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"