infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
14 °C
Cer senin

Azi


9° / 24°

Maine


12° / 26°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 1 octombrie 2016)

Alesii judeteni au primit „jucarii”

N. Dumitrescu Bucurie mare pentru aleşii judeţeni! Ieri, înainte de a începe şedinţa Consiliului Judeţean Prahova, fiecare dintre cei prezenţi a primit câte o tabletă nou-nouţă, iar după modul în care au desfăcut ţipla de pe ambalaj, unii dintre ei păreau că s-au transformat în nişte copii cărora le mijesc ochii de fericire... continuare »

(Sambata, 1 octombrie 2016)

Licitatia „Corn si lapte”, adjudecata

N. D. Conducerea administraţiei judeţene a anunţat că s-a finalizat licitaţia pentru “Corn şi lapte”. Chiar ieri a fost semnat contractul de atribuire, dar distribuirea produselor către elevi, se va face numai după perioada legală ce se ia în calcul pentru depunerea unor eventuale contestaţii. “Posibil ca peste două... continuare »

(Sambata, 1 octombrie 2016)

INA va pune in aplicare eficientizarea administratiei publice

Institutul Naţional de Administraţie (INA) va pune în aplicare direcţiile strategice ale Guvernului privind eficientizarea administraţiei publice, prin profesionalizarea personalului din administraţia publică centrală şi locală, se arată într-un proiect de hotărâre al Guvernului. Institutul se organizează ca instituţie publică de... continuare »

(Sambata, 1 octombrie 2016)

Audit la Spitalul Judetean de Urgenta

N. D. Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a anunţat, ieri, în plenul şedinţei de consiliu, că a decis demararea unui audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. “ Având în vedere că instituţia este în administrarea noastră (n.n. - a CJ Prahova) am cerut un audit la Spitalul Judeţean. Măsura a venit... continuare »

(Sambata, 1 octombrie 2016)

Sedintele Consiliului Local Ploiesti, transformate in circ electoral !

N. Dumitrescu De când şi-au început activitatea în noul mandat, în iunie anul acesta, aleşii locali ploieşteni nu au mai pierdut ocazia, în şedinţele de plen, să iasă în evidenţă prin modul în care îşi dădeau, unii altora, replica, ori prin modul în care doreau să-şi impună, prin inflexiunea vocii sau a modalităţilor... continuare »

Editorial

Vasile Blaga, ”suspect” intr-un ”accident de circulatie a spagii”

Lucian Avramescu Mereu în prim plan, când om de bază al vămilor, când apropiat al lui Băsescu (un fel de Elena Udrea cu nădragi, dar cu întrebuințări mai limitate),...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Balada unui creier mic

Nu aveți câteodată un moment de-ăla de blocaj când citiți presa? Serios, mi se întâmplă, adică citesc ceva și mi se blochează mintea. Cred că e strategia creierului de-a se proteja, zice: ”bă, nu, Drăgoșele, […] Post-ul Balada ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4523
+0.02%
USD    (Dolar SUA)
3.9822
+0.34%
XAU    (1 Gram aur)
169.87
+0.72%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"