infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
36 °C
Cer relativ insorit

Azi


16° / 36°

Maine


15° / 33°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Luni, 31 august 2015)

Reluarea licitatiei pentru doua bucati din autostrada Comarnic-Brasov a inceput cu stangul

Violeta Stoica Două proceduri de achiziție lansate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România sunt în derulare, în această perioadă, privind semnarea de contracte pentru lucrări și pentru servicii de reactualizare a studiului de fezabilitate aferente tronsonului autostrăzii – himeră a românilor:... continuare »

(Luni, 31 august 2015)

Maidanezii Ploiestiului se muta la Valea Calugareasca

Alex Călinoiu Cu actualul adăpost pentru câini comunitari din Bucov ajuns la capacitatea maximă, autorităţile ploieştene au încheiat recent un parteneriat cu Primăria Valea Călugărească, pentru a amenaja aici un nou complex, mult mai încăpător, după toate normele europene. Administraţia comunei Valea Călugărească a pus la... continuare »

(Sambata, 29 august 2015)

Primarii, pasibili de amenzi pentru daunele provocate de mistreti

* Gestionarii fondurilor de vânătoare vor achita despăgubiri dacă nu își îndeplinesc obligațiile Anul acesta, mistreții au făcut ravagii pe ogoarele locuitorilor din mai multe localități prahovene. Mai nou, într-o localitate din judeţul Argeș, urșii lăsați fără hrană de gestionarii fondurilor de vânătoare au atacat... continuare »

(Sambata, 29 august 2015)

Telefoane si adrese utile

* Inspectoratul Școlar Prahova- Strada Democrației nr. 35, Ploiești, 100559. Telefon: 0244/577.699, 0244/577.551,Fax: 0244/577.400 E-mail: isjph@isj.ph.edu.ro * Primăria Municipiului Câmpina- Adresa: Bulevardul Culturii nr. 18, Câmpina. Telefoane: 0244/337.454, 0244/332.071, 0244/336.771Fax: 0244/371.458 * Casa de Cultură „I. L.... continuare »

(Sambata, 29 august 2015)

Creditul pentru Spitalul de Pediatrie, redirectionat catre achizitia de tramvaie

Alex Călinoiu După încheierea lucrărilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi a liniilor de tramvai, Ploieştiul ar putea avea şi tramvaie şi autobuze noi. Primăria a identificat o sursă de finanţare pentru achiziţia de mijloace de transport în comun. Autorităţile au la dispoziţie un credit bancar mai vechi, luat... continuare »

Stiri de ultima ora

14:00: Circulatie restrictionata in zona de Nord a Ploiestiului

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Direcția Tehnic Investiții, informează cetățenii că, în cursul acestei săptămâni, începând de luni,...»


Editorial

Marea Rusie se...mareste!

Leon Chirila Cum nu se dă scos ursul din bârlog, ţăranul de la munte strămutat la câmp şi pruncul dezlipit de la sânul mamei sale – precum grăia Ion Creangă - tot...»

Alte Editoriale
Cele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Cum de vă mai ține pământul, asta nu pricep!

La primele opinii pe care le-am văzut pe acest subiect, am zis că nu am citit eu bine, că m-am grăbit, am parcurs textele în diagonală și nu am înțeles. Apoi, am schimbat canalul când […] Post-ul Cum de vă mai ține pământul, asta ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4302
0.00%
USD    (Dolar SUA)
3.9271
0.00%
XAU    (1 Gram aur)
142.18
0.00%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"