infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Vremea
Ploiesti, Prahova
24 °C

Azi


15° / 24°

Maine


12° / 18°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Miercuri, 23 aprilie 2014)

Primaria Ploiesti cauta solutii pentru finantarea statiei de epurare

Violeta Stoica Municipiul Ploieşti are nevoie, ca de aer, de o nouă staţie de epurare, pentru a se alinia cerinţelor europene în materie de protecţia mediului. Sancţiuni dure financiare ar putea apărea începând din anul 2016, dacă noua staţie de epurare, realizată în proporţie de 80%, conform oficialilor, nu va fi pusă în... continuare »

(Marti, 22 aprilie 2014)

Noi proceduri de control la emiterea certificatelor de urbanism

Recent, au fost aprobate procedurile prin care statul poate efectua controale care vizează respectarea prevederilor la emiterea certificatelor de urbanism. Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru aprobarea procedurilor de control al statului la autorităţile administraţiei publice locale şi județene... continuare »

(Marti, 22 aprilie 2014)

Actiunile de dezinsectie din Ploiesti s-au prelungit

Cristina DOBRE SC Coral Impex SRL informează ploieştenii că, ţinând cont de condiţiile meteorologice din ultimele zile, acţiunile de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Ploieşti se vor prelungi până pe data de 30 aprilie 2014, în baza contractului de concesiune a serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi... continuare »

(Marti, 22 aprilie 2014)

Troleibuzele Neoplan second-hand mananca bani cu duiumul!

Violeta Stoica Chiar dacă au trecut câţiva ani de la achiziţia „cu cântec” a troleibuzelor second-hand, realizată când fostul primar, Andrei Volosevici, ocupa scaunul de la etajul al treilea al Palatului Administrativ din Ploieşti, Neoplanele rămân în actualitate. Încă din momentul cumpărării celor 24 de troleibuze, s-a pus... continuare »

(Sambata, 19 aprilie 2014)

Pe 25 mai, locuitorii din Paulesti si Magureni isi vor alege noul primar

La scrutinul din 25 mai, locuitorii din două comune prahovene, când vor merge la urne, vor primi două buletine de vot – unul pentru alegerea deputaţilor români în Parlamentul European, şi un altul pentru desemnarea noului primar. Ieri, în Monitorul Oficial au fost publicate hotărârile care vizează organizarea de alegeri locale... continuare »

Stiri de ultima ora

17:15: Dosar penal pentru operatiuni ilegale cu articole pirotehnice

La data de 22.04.2014, în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase au identificat un bărbat de 43 ani, din...»


Editorial

Ipostaze

Nicoleta Dumitrescu Ce va să zică şi tehnologia asta! Reţelele de socializare, de pildă, au picat mănuşă acelora care se cred interesanţi atunci când lansează,...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Procurorii dăunează grav sănătății. Mircea Cosma e din nou în spital

Și este posibil să fie supus mâine unei intervenții chirurgicale. Oricum, starea lui Cosma este din ce în ce mai gravă. Sigur, teatru, vor sări jurnaliștii procurori! Nu-mi place de Cosma, nu mi-a plăcut niciodată și am scris asta în ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4660
+0.12%
USD    (Dolar SUA)
3.2356
+0.23%
XAU    (1 Gram aur)
134.28
-0.13%