ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
1 °C
Cer innorat

Azi


-2° / 8°

Maine


-2° / 8°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 25 octombrie 2014)

Consilierii campineni risca un proces cu Prefectura Prahova

Adrian BRAD Membrii Consiliului Local Câmpina riscă să fie acţionaţi în instanţa de contencios administrativ de către Prefectura Prahova, deoarece au aprobat, acum două luni, un proiect de hotărâre care intra în flagrantă contradicţie cu prevederile legii. Şi nu a oricărei legi, ci chiar a Codului Fiscal, o lege foarte... continuare »

(Vineri, 24 octombrie 2014)

Lucrari in grafic in localitatile prahovene afectate de inundatii

V.S. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova - Mircea Cosma şi senatorul PSD Georgică Severin au fost prezenţi, ieri, în mai multe comune prahovene, pe şantierele deschise pentru lucrări la obiectivele finanţate prin două hotărâri de guvern care au vizat înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţiile din... continuare »

(Vineri, 24 octombrie 2014)

Plantari in padurea de stejar de pe Centura de Est a Ploiestiului

C.D. SC Societatea de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti va derula, în parteneriat cu Asociaţia Mai Mult Verde, activităţi de completare a pădurii de stejar de pe Centura de Est a municipiului. La activităţile desfăşurate mâine vor participa în jur de 200 de voluntari din Bucureşti şi Ploieşti, Asociaţia Mai Mult Verde... continuare »

(Joi, 23 octombrie 2014)

O firma din Sibiu va livra zece autobuze pentru transportul public ploiestean

V.Stoica SC Best Omnibus din Sibiu a câştigat licitaţia organizată de Transport Călători Express pentru achiziţionarea a zece autobuze rulate marca MAN destinate îmbunătăţirii parcului auto al societăţii de transport public din Ploieşti. Potrivit declaraţiilor directorului TCE Ploieşti, Cristian Iancovici, firma cu care se va... continuare »

(Joi, 23 octombrie 2014)

Primaria Campina va primi o mare „gura de oxigen”

Adrian Brad Datorită unei recente decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, bugetul local al municipiului Câmpina va primi o mare “gură de oxigen”. Prin respectiva hotărâre judecătorească se dă dreptate municipalităţii în procesul pe care aceasta l-a intentat Ministerului Dezvoltării, contestând corecţia aplicată... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 14:35: Mesajul prim-ministrului Guvernului Romaniei, Victor Ponta, cu ocazia Zilei Armatei Romane

Astăzi, de Ziua Armatei Române, îmi exprim toată prețuirea pentru militarii români, cei care reprezintă un simbol absolut al curajului și demnității...»


Editorial

Cuiul !

Nicoleta Dumitrescu Dacă românii îşi făceau griji în privinţa actualului şef al statului, întrebându-se ce va face acesta după ce-şi va încheia mandatul,...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Andrei Pleșu – propagandistul care nu este Mihai Gâdea

A devenit un spectacol amuzant să-l urmăresc pe domnul Andrei Pleșu. Nu știu de ce, dar aceste alegeri l-au transformat pe domnul Pleșu într-un fel de Traian Băsescu. Cine nu ține cu al meu candidat e împotriva mea și trebuie atacat ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4209
0.00%
USD    (Dolar SUA)
3.4967
0.00%
XAU    (1 Gram aur)
138.40
0.00%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"