ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
25 °C

Azi


18° / 28°

Maine


18° / 28°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Marti, 28 iunie 2016)

A inceput joaca de-a soarecele si pisica in politica de Dambu

Violeta Stoica Liberalii și pesediștii din structurile nou-alese de la vârful administrației prahovene – atât din Consiliul Local Ploiești (proaspăt constituit), cât și din Consiliul Județean Prahova (încă neconstituit) – au început joaca de-a șoarecele și pisica. În rândul consilierilor județeni aleși pe 5 iunie zace... continuare »

(Marti, 28 iunie 2016)

Alesii campineni si-au stabilit domeniile de activitate

N. Dumitrescu Având în vedere că, la Câmpina, mandatele aleşilor locali au fost validate, aceştia depunând jurământul de învestire în funcţie la sfârşitul săptămânii trecute, au fost stabilite şi domeniile de activitate ale acestora. Concret, în funcţie de pregătirea profesională, dar şi de preferinţe, cei 19... continuare »

(Luni, 27 iunie 2016)

Covorul rosu, emotiile si orgoliile – ingrediente la constituirea noului Consiliu Local Campina

N. Dumitrescu La sfârșitul săptămânii trecute, mai exact vineri după-amiază, la Câmpina a avut loc ședința de constituire a noului Consiliul Local, dar și de desemnare a viceprimarului, prilej pentru a depune jurământul de învestire în funcție și primarul Horia Tiseanu. Ședința a fost organizată în sala de festivități a... continuare »

(Luni, 27 iunie 2016)

Constituirea Consiliului Judetean Prahova, amanata si la a doua strigare!

Violeta Stoica Ședința de constituire a noii componențe a Consiliului Județean Prahova, rezultată în urma alegerilor din 5 iunie, a fost amânată pentru a doua oară, după ce nici ieri consilierii aleși ai Partidului Național Liberal nu s-au prezentat la întrunirea convocată de prefectul județului, Cosmin Georgescu. Pentru că nu... continuare »

(Sambata, 25 iunie 2016)

TELEFOANE SI ADRESE UTILE

*Primăria Municipiului Câmpina Adresa: Bulevardul Culturii nr. 18, Câmpina Telefoane: 0244/337.454, 0244/332.071, 0244/336.771 Fax: 0244/371.458 *Spitalul Municipal Câmpina Adresa: Câmpina, Bd. Carol I nr. 117 Telefon: 0244/337.351; 0244/337.352; 0244/337.353; 0244/337.354 Fax Secretariat: 0244/334.124 E-mail Secretariat:... continuare »

Stiri de ultima ora

09:32: PIEDONE A MURIT! Cine a fost Bud Spencer, uriasul care a cucerit milioane de telespectatori

Bud Spencer, cunoscut tuturor ca Piedone, dar născut sub numele de Carlo Pedersoli, în 1929, a murit aseara, într-un spital din Roma. Cu o carieră foarte...»


Editorial

Sezon de transferuri

Florin Tanasescu În perioada asta, când nimeni nu știe unde să se mai ascundă de caniculă, se fac și se desfac multe șmenuri. Astfel, în vreme ce unii își...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Minciuna de a doua zi

Ce chestie cu Brexitul ăsta! S-a vorbit despre el mai mult decât despre alegerile locale de la noi. Deci, are loc referendumul, Marea Britanie votează pentru ieșirea din UE. Ce se întâmplă a doua zi? […] Post-ul Minciuna de a doua zi ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.5152
-0.47%
USD    (Dolar SUA)
4.0924
+0.39%
XAU    (1 Gram aur)
174.48
+1.09%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"