ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
20 °C

Azi


16° / 26°

Maine


14° / 28°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Miercuri, 24 august 2016)

Statia noua de epurare va fi expertizata pentru continuarea lucrarilor

Fonduri sunt doar pentru documentații, nu și pentru finalizarea obiectivului V. Stoica O stație de epurare bio-chimică unică în România ar fi trebuit să apară, spre finalul anului 2014, la Ploiești, pentru a înlocui vechitura de la jumătatea secolului trecut care încă mai încearcă să-și facă treaba, în ciuda faptului... continuare »

(Marti, 23 august 2016)

Tramvaiul 102 va intra in circulatie la Sfantu’ Asteapta?

* Primarul Adrian Dobre nu a avansat niciun termen oficial V. Stoica “Modernizarea liniilor de tramvai fără material rulant modern (tramvaie noi) nu are valoare, în contextul în care siguranţa cetăţeanului este cea mai importantă”, spunea Adrian Dobre în urmă cu patru luni, atunci când era doar candidat la funcția de... continuare »

(Marti, 23 august 2016)

La Campina, vot pentru ridicarea unei biserici

N. Dumitrescu În şedinţa programată pe 25 august, pe ordinea de zi a Consiliului Local Câmpina se va afla şi un proiect de hotărâre ce vizează edificarea unui nou lăcaş de cult. Aleşii locali vor supune discuţiei şi votului în plen aprobarea transmiterii în folosinţă gratuită a terenului în suprafaţă de 808 mp, situat pe... continuare »

(Marti, 23 august 2016)

TELEFOANE SI ADRESE UTILE

* Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova - Ploieşti, Str. Vasile Lupu nr. 60, Telefon/Fax: 0244/595.340. * Poliţia Municipiului Ploieşti - Str. Gheorghe Doja nr. 119, Telefon/fax: 0244/595.355. * Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială - Str. Nicolae Iorga nr.1, Ploieşti, Telefon: 0244/577.638, Fax:... continuare »

(Marti, 23 august 2016)

Saptamana viitoare vom sti daca pasajul de la Gara de Vest este riscant sau sigur

V. Stoica Primăria Ploiești așteaptă rezultatul unor verificări efectuate de reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții la pasajul peste căile ferate de lângă Gara de Vest, aflat în construcție în prezent exclusiv pe banii ploieștenilor. Adrian Dobre, primarul municipiului, a declarat, ieri, că, dacă va fi cazul, se... continuare »

Stiri de ultima ora

10:31: Noile grile de salarizare din invatamant valabile de la 1 august. Ce salarii si sporuri primesc profesorii

Guvernul a adoptat prin Hotărâre normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57 din 2015 privind salarizarea personalului...»


Editorial

Mandate innodate!

Nicoleta Dumitrescu Cu „bateriile” încărcate în vacanţe care au avut ca destinaţii locuri care mai de care mai exotice, aleşii neamului nu dau semne că de-abia...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Stați liniștiți, vi s-a părut!

Așa stă mereu treaba cu România: Aa, hai, că ni s-a părut! Uh, ce bine! Credeam că e totul distrus, dar nu, ni s-a părut. Au furat ăia, i-am văzut cu ochii mei, avem probe, […] Post-ul Stați liniștiți, vi s-a părut! apare prima ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4585
-0.06%
USD    (Dolar SUA)
3.9351
-0.36%
XAU    (1 Gram aur)
169.48
+0.08%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"