infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
-1 °C
Cer in general noros

Azi


-6° / -1°

Maine


-2° / 1°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Joi, 27 noiembrie 2014)

Ziua Nationala, sarbatorita prin parade militare si spectacole

Ana M. În Prahova, pe 1 Decembrie, vor avea loc tradiţionalele manifestări militare, dar autorităţile au mai pregătit spectacole de teatru, concerte şi alte surprize pentru aceia care vor sărbători în stradă Ziua Naţională. În municipiul reşedinţă de judeţ, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi ai autorităţii... continuare »

(Miercuri, 26 noiembrie 2014)

La Valenii de Munte se vor construi locuinte tip ANL

N.Dumitrescu Agenţia Naţională pentru Locuinţe a anunţat că a demarat procedura de contractare a şase locuinţe în oraşul Vălenii de Munte, acestea urmând să fie realizate prin programul “Locuinţe prin credit ipotecar”, în str. Alexandru Donici. Suprafaţa totală a terenului pe care se vor construi casele va fi de 1.577... continuare »

(Miercuri, 26 noiembrie 2014)

La Ploiesti, taxele si impozitele locale nu vor fi majorate

N. Dumitrescu Pentru anul 2015, ploieştenii pot să stea liniştiţi, în ceea ce priveşte taxele şi impozitele locale, pentru că nu vor plăti niciun leu în plus în comparaţie cu acest an. Decizia a fost adoptată, ieri, în cadrul Consiliului Local Ploieşti, la propunerea primarului Iulian Bădescu, nivelul taxelor şi al impozitelor... continuare »

(Marti, 25 noiembrie 2014)

S-a cerut ca impozitul pe venitul global sa fie colectat direct de autoritatile locale

Asociaţia Municipiilor din România a cerut Guvernului ca anumite taxe şi impozite cum ar fi taxa pe stâlp sau impozitul pe venitul global să fie colectate direct de autorităţile locale, nu ca în prezent, colectate de guvern şi redistribuite prin Ministerul de Finanţe la localităţi. Reprezentanţii asociaţiei sunt de părere că... continuare »

(Marti, 25 noiembrie 2014)

Proprietarii care isi lasa cladirile sau terenurile in paragina ar putea plati taxe mai mari

Proprietarii care îşi lasă clădirile sau terenurile în paragină ar putea plăti impozite de până la cinci ori mai mari decât restul proprietarilor. Asociaţia Municipiilor din România a propus deja Guvernului această măsură, modificarea urmând să fie discutată în luna decembrie. Guvernul ar urma să aprobe cota maximă de... continuare »

Stiri de ultima ora

14:41: Descopera care sunt simptomele care te anunta ca ai multe toxine in corp

Toxinele au devenit o parte inevitabilă a vieții noastre de zi cu zi. Din ce în ce mai multe produse chimice sunt utilizate în scop comercial în...»


Editorial

Home, sweet home !

Florin Tănăsescu Orice om trebuie să-și pună în cap două lucruri în viață – să contribuie la consolidarea democrației și să-și facă o casă. La casa mult...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Dan Capră, patronul clubului FC Petrolul, fratele acestuia și contabilul clubului FC Petrolul, Marius Bucuroiu, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile

Sentința s-a dat acum câteva minute. Arestaților le expiraseră de o oră și jumătate mandatele de reținere, dar nu au mai fost lăsați să plece acasă. Voi reveni cu amănunte. Post-ul Dan Capră, patronul clubului FC Petrolul, fratele ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4200
-0.31%
USD    (Dolar SUA)
3.5479
-0.49%
XAU    (1 Gram aur)
136.52
-0.92%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"