infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
16 °C
Cer in general senin

Azi


15° / 27°

Maine


17° / 32°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 4 iulie 2015)

Cresterea indemnizatiilor membrilor AGA, contestata de Prefectura Prahova

Alex Călinoiu Prefectura Prahova a transmis o adresă către autorităţile ploieştene, solicitând revizuirea unei hotărâri a Consiliului Local prin care au fost majorate sumele încasate de aleşii care fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor la societăţile subordonate, respectiv Hale şi Pieţe, Servicii de Gospodărire... continuare »

(Joi, 2 iulie 2015)

Investitii de milioane de euro la Parcul Industrial Brazi

Alex Călinoiu La Parcul Industrial Brazi urmează să se deschidă două noi puncte de lucru, în urma unor investiţii de câteva milioane de euro. Conducerea societăţii estimează că aceste două afaceri vor duce, în următoarele luni, la crearea a aproape 80 de locuri de muncă într-o primă fază, estimându-se că numărul posturilor... continuare »

(Joi, 2 iulie 2015)

„Gardienii” padurilor prahovene, mai bogati si mai dotati

* Comisariatul de regim silvic și cinegetic Ploiești se va transforma în Gardă Forestieră Violeta Stoica De mai mulți ani, în România, problema tăierilor ilegale de păduri a fost subiect de scandaluri, subiect de tranzacții sau chiar de dosare penale, însă – până în prezent, puține au fost măsurile concrete care au fost... continuare »

(Miercuri, 1 iulie 2015)

Primaria Ploiesti asteapta investitii de 100 de milioane de lei in iluminatul public

Alex Călinoiu Autorităţile ploieştene au finalizat caietul de sarcini pentru serviciul de iluminat, urmând să demareze licitaţia publică pentru desemnarea operatorului care se va ocupa de întreţinerea şi modernizarea sistemului în următorii ani. Conducerea primăriei impune, în noua documentaţie, o serie de criterii, solicitând... continuare »

(Miercuri, 1 iulie 2015)

Guri de canal strambe, „pazite” de indicatoare de semnalizare, incurca traficul in Ploiesti

V. Stoica Ploieștenii care domiciliază în mai multe zone din municipiul Ploiești au ajuns la capătul răbdării din cauza gurilor de canal care nu au fost aduse la nivelul străzii după anumite reparații sau asfaltări ale drumurilor. Nemulțumiți sunt și locuitorii de pe străzile Murelor și Cașin, din vestul municipiului, care... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 11:41: Cum va fi vremea in weekend

Vremea se încălzeşte în weekend în majoritatea regiunilor din ţară. Meteorologii anunţă că va continua să plouă pe arii restrânse. Astazi,...»


Editorial

„Baietii destepti” au rude peste tot!

Nicoleta Dumitrescu Analizând ceea ce se mai întâmplă acum, în România, eşti tentat să întrebi: ”Oare cine mai este cinstit în ţara asta?” Nu de alta, dar nu...»

Alte Editoriale
Cele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Șaorma cu de toate! Legiunile lui Umberto Eco. Presă. Greci (via Paul Johnson)

Scriu acest text pornind de la un status pe care l-am scris ieri pe Facebook, nu despre ce se întâmplă la greci și despre atitudinea lor față de UE, ci despre curajul grecilor. Despre capacitatea […] Post-ul Șaorma cu de toate! Legiunile ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4819
0.00%
USD    (Dolar SUA)
4.0321
0.00%
XAU    (1 Gram aur)
151.46
0.00%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"