infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
20 °C
Cer partial noros

Azi


16° / 32°

Maine


16° / 28°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Joi, 21 august 2014)

SC FC Petrolul SA vrea sa cumpere Stadionul „Ilie Oana”

• Cu tot cu teren, arena ar putea costa, potrivit evaluatorilor, 25 de milioane de euro! Violeta Stoica Lovitură de teatru pe piaţa fotbalistică din Ploieşti. În ciuda versiunilor apărute în ultima vreme, se pare că SC FC Petrolul SA dispune de resurse financiare suficiente, având în vedere că Daniel Capră şi-a exprimat... continuare »

(Miercuri, 20 august 2014)

Cumparari directe de autoturisme sau... aparatura pentru stimularea musculaturii!

Violeta Stoica Achiziţiile directe de produse sau de servicii, care nu implică organizarea unei licitaţii, sunt deseori mană cerească pentru firmele care încheie contracte cu autorităţile contractante. În multe dintre cazurile în care primăriile fie organizează aceste proceduri, fie cumpără direct ceea ce le interesează, se... continuare »

(Sambata, 16 august 2014)

CNADNR a emis decizia de expropriere pentru autostrada Comarnic-Brasov

Violeta Stoica Săptămâna trecută, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a emis decizia colectivă de expropriere a terenurilor şi a imobilelor din oraşul Comarnic aflate în zona în care va demara construirea tronsonului Comarnic-Braşov al autostrăzii A3. Deşi nu se cunoaşte data la care... continuare »

(Vineri, 15 august 2014)

Reteaua de termoficare din Ploiesti - modernizata cu fonduri europene

• În cartierul Mihai Bravu, conductele de distribuţie sunt vechi de 50 de ani ! Violeta Stoica În perioada 2014-2020 de programare a accesării fondurilor europene, unul dintre cele mai importante proiecte din judeţul Prahova, pentru care se intenţionează să se încheie contract de finanţare de la UE, este cel de modernizare a... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 19:00: Ce se intampla daca iti pui cartof crud pe frunte. EFECT EXTRAORDINAR!

Cartoful, pe langa faptul ca este cel mai consumat aliment, este si un veritabil medicament. Leacurile care se pot prepara din el sunt multe si foarte...»


Editorial

Agitatie atipica

Nicoleta Dumitrescu Fără îndoială, în comparaţie cu anul electoral 2009, alegerile prezidenţiale din 2014 sunt unele cu miză mult mai mare. Dovada în acest sens o...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Ne vedem la TVR!

Da, am semnat contractul cu televiziunea publică, care mi-a făcut o ofertă în această vară. Emisiunea începe la 1 septembrie, se va difuza la ora 23.00, cu o avanpremieră de 10 minute, de la 19,50, pentru cei care au tot reclamat că adorm ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4244
-0.20%
USD    (Dolar SUA)
3.3291
+0.21%
XAU    (1 Gram aur)
138.51
-0.20%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"