infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
20 °C
Cer partial noros

Azi


9° / 22°

Maine


10° / 22°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Luni, 20 octombrie 2014)

Ministrul Gabriela Szabo a felicitat autoritatile prahovene pentru investitiile facute in infrastructura sportiva

N.Dumitrescu Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, a efectuat, sâmbătă, o vizită în Prahova, după o întrevedere cu autoritățile județene aceasta participând la o serie de acțiuni sportive, electorale și culturale. Primul punct în programul deplasării în județ a fost la Ploiești, la Palatul Administrativ, unde... continuare »

(Sambata, 18 octombrie 2014)

Prahovenii care au detinut proprietati in Basarabia si Bucovina, despagubiti mai repede

N. Dumitrescu Sute de prahoveni care au deţinut proprietăţi în Basarabia, Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa şi Bulgaria şi care au aşteptat, poate de zeci de ani, despăgubirile prevăzute de lege, urmează să-şi primească drepturile mai repede. Cel puţin aşa a promis, ieri, la Ploieşti, conducerea Autorităţii Naţionale pentru... continuare »

(Sambata, 18 octombrie 2014)

Pentru alegeri, program special privind eliberarea cartilor de identitate

Primăria municipiului Ploieşti informează cetăţenii că Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Ploieşti va funcţiona după un program special cu publicul în perioada 27 octombrie - 2 noiembrie a.c., în contextul alegerilor prezidenţiale. Astfel, Serviciul Stare Civilă va funcţiona, în zilele de 1 şi 2... continuare »

(Vineri, 17 octombrie 2014)

Gherghita, cea mai „tanara” localitate din judet

N. Dumitrescu Starea socio-economică a judeţului Prahova, reflectată de principalii indicatori înregistraţi în semestrul I al acestui an, a fost una dintre principalele teme ale şedinţei Colegiului prefectural desfăşurată ieri. Lunar, Instituţia Prefectului Prahova organizează întruniri la care participă conducerile direcţiilor... continuare »

(Vineri, 17 octombrie 2014)

Primarul Iulian Badescu a premiat „Elevul anului 2014”

Ana Maxim În cadrul unei ceremonii desfăşurate ieri, la Palatului Administrativ din Ploieşti, Alexandru Zancă - de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”- a fost desemnat “Elevul Anului 2014” în judeţul Prahova, pentru performanţele obţinute la olimpiade internaţionale. Diploma i-a fost înmânată de către primarul... continuare »

Stiri de ultima ora

20:00: In „Olimpia” sosesc greii!

După ce au zguduit liniştea „bogaţilor” din Rusia, atât la debutul în ediţia precedentă a EuroCup, la Moscova, cât şi în actualul sezon, la...»


Editorial

Rima, bat-o vina !

Leon Chirila Credeţi că interesează cine sau câţi ofiţeri acoperiţi ai SIE se plimbă nestingheriţi prin lume? Credeţi că interesează ce va face Traian Băsescu...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Andrei Pleșu – propagandistul care nu este Mihai Gâdea

A devenit un spectacol amuzant să-l urmăresc pe domnul Andrei Pleșu. Nu știu de ce, dar aceste alegeri l-au transformat pe domnul Pleșu într-un fel de Traian Băsescu. Cine nu ține cu al meu candidat e împotriva mea și trebuie atacat ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4209
0.00%
USD    (Dolar SUA)
3.4514
0.00%
XAU    (1 Gram aur)
137.43
0.00%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"