ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
6 °C

Azi


-3° / 7°

Maine


2° / 5°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Vineri, 19 decembrie 2014)

ANRP cere anchete penale pentru mai multe retrocedari de paduri din Prahova

Violeta Stoica Subiectul mafiei retrocedărilor a început să lovească şi în mai multe localităţi din judeţul Prahova, respectiv în comisiile locale de fond funciar, după ce Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a solicitat procurorilor declanşarea unor verificări în legătură cu retrocedarea a mii de... continuare »

(Joi, 18 decembrie 2014)

Consilierii campineni – in sedinte la foc continuu

Adrian Brad Plenul legislativului municipal câmpinean s-a întrunit, în ultima vreme, aproape săptămânal. Mai exact, în trei săptămâni au fost trei şedinţe, două dintre întâlniri fiind cu caracter extraordinar. În prima dintre ședințele extraordinare pomenite mai sus, a fost aprobată o rectificare a bugetului, astfel încât... continuare »

(Joi, 18 decembrie 2014)

Parcul Industrial Barcanesti, recunoscut oficial de Ministerul Dezvoltarii Regionale

V.S. Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au aprobat, marţi, 16 decembrie, prin ordin, acordarea titlului de parc industrial pentru societatea „Parc Industrial Bărcăneşti” SA, înfiinţată de către Consiliul Judeţean Prahova. Odată cu obţinerea acestui titlu, atât societatea... continuare »

(Joi, 18 decembrie 2014)

Imprumut bancar pentru realizarea noii piete agroalimentare din Ploiesti

Violeta Stoica Actualele tarabe acoperite care constituie piaţa agroalimentară din centrul Ploieştiului vor fi înlocuite, printr-un proiect de realizare a unei construcţii cu parter şi etaj, de o clădire impresionantă, care să conducă la oferirea unor condiţii comerciale europene locuitorilor oraşului. Ieri, consilierii locali au... continuare »

(Miercuri, 17 decembrie 2014)

Radu Branzei este, oficial, director „plin” al RASP

V. S. În urma concursului organizat la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti – după încetarea contractului de management cu fostul director, liberalul Vasile Nacu – postul de director „plin” al acestei regii aflate în subordinea Consiliului Local Ploieşti a fost ocupat de către fostul director tehnic al instituţiei,... continuare »

Editorial

Un sfert de veac

Nicoleta Dumitrescu Într-un an cu mult tumult electoral şi răsturnări, care mai de care, în interiorul formaţiunilor politice, luna decembrie aduce cu sine şi...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

I-am mai tăiat pe unii de pe listă: BRD Finance

Am făcut un card Altex, acum vreo doi ani. Îl folosim doar de sărbători, când, în familie, ne facem diverse cadouri, pe care le plătim apoi timp de un an. E comod, dobânda e decentă, nu stai să numeri banii, aoleu, stai că nu-mi ajung ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4750
0.00%
USD    (Dolar SUA)
3.6474
0.00%
XAU    (1 Gram aur)
140.39
0.00%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"