infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
26 °C
Cer relativ insorit

Azi


14° / 29°

Maine


16° / 28°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 28 mai 2016)

Astazi se deschide circulatia pe pasajul suprateran de la Paulesti

A. M. Circulaţia rutieră pe pasajul giratoriu suprateran aflat la intersecţia DN1B cu DJ 102 (Ploieşti-Păuleşti) se deschide astăzi, la ora 11.45, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Prahova printr-un comunicat de presă. Construcția este unică în țară și a fost realizată pe teritoriul localităţii Blejoi, în... continuare »

(Vineri, 27 mai 2016)

Se inaugureaza Parcul Municipal Ploiesti Vest

A. M. Mâine, de la ora 10.30, va avea loc festivitatea de inaugurare a Parcului Municipal Ploiești Vest, situat în apropierea Gării de Vest din municipiul reședință de județ. Întins pe o suprafață de 54 de hectare, acesta este cel mai mare parc din Prahova. Ploieștenii pot beneficia, grație finalizării proiectului, de noi zone... continuare »

(Joi, 26 mai 2016)

La Ploiesti, impozite reduse cu 10% pentru cei care le achita integral pana pe 30 iunie

Ploieștenii care încă nu au depus la primărie declarații privind bunurile pe care le au în proprietate și nu și-au plătit impozitele trebuie să știe că termenele de depunere a declarațiilor de plată a unor impozite locale au fost prelungite. Primăria Ploiești reamintește locuitorilor că pentru anul 2016, primul termen de plată... continuare »

(Joi, 26 mai 2016)

In timp ce interimarul Cristian Ganea zice ca lucreaza, Primaria Ploiesti tace malc in privinta evolutiei proiectelor europene!

Deși se apropie vertiginos data de 30 iunie – termen la care ar trebui să fie gata și date în exploatare obiectivele realizate cu finanțare europeană din Ploiești (cu o singură excepție – pasajul de la Gara de Vest, care ar fi obținut o extensie a termenului până la sfârșitul lunii august), Primăria Ploiești nici măcar nu se... continuare »

(Joi, 26 mai 2016)

La Ploiesti au fost aduse, ieri, buletinele de vot pentru scrutinul din 5 iunie

Ana M. La Palatul Administrativ din Ploiești au fost aduse ieri, cu două camioane, sub pază militarizată, buletinele de vot care vor fi utilizate la alegerile locale din data de 5 iunie. Acestea au ajuns în județ cu o zi mai devreme decât era prevăzut în contractul încheiat de Instituția Prefectului Prahova cu Monitorul Oficial –... continuare »

Editorial

In arest la soacra

Florin Tănăsescu Există suspiciunea rezonabilă că, peste o săptămână și două zile, mulți dintre candidații la locale nu doar că vor rămâne cu buza umflată, dar...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Mulți, da’ slabi

Vlad Voiculescu, actualul ministru de la Sănătate, chiar e un tip. Omul ăsta, vorbesc pentru cine nu știe, a creat, printre altele, o rețea prin care aducea citostatice în România. Da, ilegal, îi ajuta pe […] Post-ul Mulți, da’ slabi ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.5074
+0.03%
USD    (Dolar SUA)
4.0318
+0.07%
XAU    (1 Gram aur)
158.05
-0.58%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"