ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
27 °C
Cer relativ insorit

Azi


19° / 32°

Maine


18° / 31°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Luni, 28 iulie 2014)

Municipalitatea ploiesteana a gasit solutia pentru inlocuirea „Podului de lemn”

N. Dumitrescu După analizarea mai multor variante de lucru, municipalitatea ploieşteană a găsit cea mai bună soluţie pentru înlocuirea pasajului din zona de sud a oraşului, cunoscut de către ploieşteni drept “Podul de lemn”, de ani buni închis circulaţiei. La ultima şedinţă a Consiliului Local, a fost aprobat proiectul de... continuare »

(Luni, 28 iulie 2014)

La Castelul Hasdeu din Campina vor fi refacute lucrarile de hidroizolatie

Ana MAXIM Muzeul Memorial „Bogdan Petriceicu Hasdeu” de la Câmpina se confruntă cu o gravă problemă – apa se infiltrează în aproape toate încăperile, în timpul ploilor, iar asta după ce, anul trecut, au fost realizate lucrări de consolidare şi hidroizolaţie de către o firmă din Bucureşti. Investiţia a costat peste 4,5... continuare »

(Luni, 28 iulie 2014)

La Spitalul Judetean au demarat lucrarile de modernizare a grupurilor sanitare

C. D. De mai bine de o săptămână, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP) - cea mai mare unitate sanitară din Prahova – au demarat lucrările de modernizare a grupurilor sanitare, în locaţia Nord. De altfel, chiar dacă, de-a lungul timpului, câte ceva s-a mai schimbat, una dintre criticile aduse mereu în atenţia... continuare »

(Sambata, 26 iulie 2014)

S-a mutat Biroul Amenzi din Ploiesti

C.D. Primăria Municipiului Ploieşti, prin Serviciul Public Finanţe Locale, aduce la cunoştinţa contribuabililor că Biroul Amenzi a fost mutat. Mai nou, acest birou funcţionează într-un sediu situat în Ploieşti, Şoseaua Vestului nr. 19, telefon 0244/582.919. Astfel, toţi contribuabilii care doresc relaţii despre programul de lucru... continuare »

(Sambata, 26 iulie 2014)

Noi spatii de joaca pentru copii se vor amenaja in municipiul ploiestean

C.D. Primăria Ploieşti vine în întâmpinarea doleanţelor cetăţenilor şi continuă procesul de modernizare şi de amenajare a spaţiilor de joacă destinate copiilor, care să asigure petrecerea timpului liber în condiţii de siguranţă. Ca urmare, la ultima şedinţă a Consiliului Local s-a aprobat amenajarea a două noi locuri de... continuare »

Stiri de ultima ora

14:28: Dezbatere publica privind gestionarea cainilor cu si fara detinator din Ploiesti

Primaria municipilui Ploiesti informeaza ploiestenii ca pe pagina de internet a municipalitatii, www.ploiesti.ro, a fost publicat spre dezbatere publica...»


Editorial

Pe limba basescului pier!

Leon Chirila Cei mai mulţi români ştiu vorba populară care spune că „fiecare pasăre pe limba ei piere”. Tot astfel, românii vor fi martorii dispariţiei obiceiurilor...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Cinci constatări care pot explica jocul slab al Petrolului

Câteva constatări după debutul Petrolului în campionat, 1-0 la Brașov, cu o echipă care probabil nu va face 20 de puncte în acest sezon. Asta dacă va termina sezonul. 1. Campanie de achiziții foarte slabă. Nu mă refer neapărat la ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4000
0.00%
USD    (Dolar SUA)
3.2715
0.00%
XAU    (1 Gram aur)
135.97
0.00%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"