ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
-5 °C
Cer senin

Azi


-6° / 7°

Maine


-4° / 7°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 6 februarie 2016)

Primaria cere un control ISU la fostul sediu Petrom

Alex Călinoiu Autorităţile din Ploieşti au solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova înainte de începerea proiectului de recompartimentare a fostului sediu Petrom. Imobilul a fost cedat în 2012 municipalităţii de către compania petrolieră, cu destinaţia de spital de pediatrie, destinaţie modificată,... continuare »

(Sambata, 6 februarie 2016)

Ploiestiul asteapta un tramvai nou de la Consiliul Judetean

Alex Călinoiu Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a confirmat, ieri, că planurile privind achiziţionarea unui tramvai destinat municipiului Ploieşti rămân de actualitate, după ce, la începutul săptămânii, apăruseră informaţii care dădeau de înţeles că acest obiectiv ar fi fost tăiat de pe listă, din cauza costului prea... continuare »

(Vineri, 5 februarie 2016)

Istoria se repeta: Ploiestiul a ramas, din nou, cu doar 50 de locuri de veci disponibile

V. Stoica Situația jumătate hilară, jumătate strigătoare la cer a penuriei de locuri de veci din municipiul Ploiești revine în atenție. Potrivit reprezentanților SC Servicii de Gospodărire Urbană, administratorul cimitirelor din Ploiești, doar 50 de locuri de veci mai sunt disponibile în prezent în Cimitirul „Mihai Bravu”,... continuare »

(Vineri, 5 februarie 2016)

In aceasta luna, campinenii vor fi intrebati unde au fost si cu ce

N.Dumitrescu Locuitorii municipiului Câmpina vor fi supuşi, în această lună, unor întrebări de genul “unde aţi fost” şi “cu ce”. Demersul aparţine chiar Primăriei Câmpina, care are în derulare elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, document care, susţin autorităţile locale, pe de o parte, constituie parte... continuare »

(Joi, 4 februarie 2016)

Cartierele Mimiu si Bereasca, dezvoltate cu fonduri europene

Alex Călinoiu Primăria Ploieşti pregăteşte un plan strategic pentru dezvoltarea mai multor cartiere mărginaşe, principalele vizate fiind zonele Mimiu şi Bereasca. Aşa cum publicaţia noastră preciza săptămâna trecută, autorităţile intenţionează să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 17:29: Politistul are dreptul sa te opreasca fara motiv? Ce drepturi si obligatii au de fapt soferii

Şoferii au multe drepturi în trafic, dar poliţia rutieră are şi mai multe. Mai jos, vă exemplificăm câteva mituri despre întâlnirile neplăcute...»


Editorial

Comisia de taiat... pile!

Nicoleta Dumitrescu După 20 de ani în care plimbatul hârtiilor s-a transformat în „sport naţional” mai ales la nivel central, başca ministere şi tot soiul de...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Să-nceapă fotbalul, accidentații noștri!

Legat de fotbaliștii noștri, n-aveți senzația că par mereu accidentați? Serios. De când intră pe teren să vadă cum e gazonul au un mers puțin șchiopătat. Merg și puțin crăcănați ca să nu se lovească […] Post-ul Să-nceapă ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.5013
0.00%
USD    (Dolar SUA)
4.0240
0.00%
XAU    (1 Gram aur)
149.89
0.00%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"