infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
2 °C
Cer innorat

Azi


-1° / 4°

Maine


-2° / 4°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Joi, 29 ianuarie 2015)

Primaria Campina vrea un nou credit bancar

Adrian Brad Primarul din Câmpina, Horia Tiseanu, vrea să acceseze un nou credit bancar de opt milioane de lei, pe termen de 10 ani, cu o perioadă de gratie de 3 ani. Acesta ar fi necesar pentru realizarea unor investitii publice de interes local cum ar fi modernizarea unei părti a infrastructurii stradale (străzile Crişuri, Rozmarin,... continuare »

(Joi, 29 ianuarie 2015)

Noua lege a bugetului de stat imparte primarii in doua tabere

Dumitru Constantin Ieri, la sediul Palatului Administrativ din Ploieşti, a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi primarii localităţilor prahovene în legătură cu aplicarea Legii bugetului de stat pe anul 2015. Aşa cum am mai scris, aceasta include o serie de... continuare »

(Joi, 29 ianuarie 2015)

Scandal cu iz de anticipate in Consiliul Local Ploiesti

V. Stoica Ordonanţa prin care s-a dat liber, timp de 45 de zile, traseismului aleşilor locali – considerată neconstituţională de către judecătorii de la Curtea Constituţională – a iscat un scandal monstru, ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Local Ploieşti. Plecând de la un proiect de hotărâre care viza încetarea... continuare »

(Miercuri, 28 ianuarie 2015)

Padurile prahovene se vor umple de… feromoni sexuali!

V. Stoica Agitaţie mare se preconizează în pădurile prahovene, odată cu venirea primăverii! Pentru că există multe specii de insecte şi omizi care pot afecta la fel de multe specii de arbori, pe suprafeţe extrem de mari, Direcţia Silvică Prahova se pregăteşte să cumpere feromoni sexuali specifici fiecărui tip de... continuare »

(Miercuri, 28 ianuarie 2015)

Paris, Londra, Viena, Praga – adrese de domiciliu pentru sute de ploiesteni

N. Dumitrescu Cu o suprafaţă totală de peste 5000 de hectare, Poieştiul are peste 900 de străzi. Conform unui proiect de hotărâre, alte trei artere care au fost desfiinţate doar pe hârtie, în perioada comunistă, când s-au sistematizat cartierele, urmează să fie incluse în Nomenclatorul stradal al municipiului. Denumirile... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 17:07: Guvernul a decis: Nu primesti bon fiscal, nu platesti produsul

Guvernul a decis ca, de la 1 martie, în restaurante sau magazine să fie afişat public un anunţ conform căruia clientul are dreptul să nu achite...»


Editorial

Capra si varza, pe masa Cotrocenilor

Nicoleta Dumitrescu Astăzi, politicienii vor urca, pentru a doua oară de la începutul anului, dealul Cotrocenilor. Încercând să imprime o altă manieră de colaborare...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

O întrebare de sezon: de ce nu roiesc procurorii în jurul acordării creditelor în franci elvețieni?

Nu mă pricep la economie. Și, am mai scris-o, nu am acum un credit în franci elvețieni doar pentru că la momentul respectiv, 2006, banca mi-a respins dosarul. Pur și simplu, mi s-a spus că nu mă calific. Nu știu cum alții, cu venituri mai ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4585
-0.28%
USD    (Dolar SUA)
3.9258
-0.97%
XAU    (1 Gram aur)
162.25
-0.37%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"