infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
25 °C
Cer in general noros

Azi


17° / 27°

Maine


18° / 29°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Joi, 24 iulie 2014)

La Ploiesti, fonduri pentru evaluarea starii de sanatate dentara a peste 37.000 de elevi

N. Dumitrescu Primăria Ploieşti se implică nu doar în promovarea de proiecte şi investiţii ce au drept scop dezvoltarea oraşului, ci şi în viaţa comunităţii. Astfel, cu caracter de noutate, la iniţiativa primarului Iulian Bădescu, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti de astăzi, pe ordinea de zi este inclus şi proiectul... continuare »

(Miercuri, 23 iulie 2014)

Carute ridicate in Ploiesti, din cauza nerespectarii circulatiei pe drumurile publice

N. D. Ploieştenii care sunt proprietari de căruţe nu respectă măsurile impuse, la nivelul municipiului, de a se deplasa doar pe anumite artere. Cel puţin asta au constatat, ieri, poliţiştii locali, în urma unor controale efectuate pe anumite străzi din Ploieşti. Conform unui comunicat transmis pe adresa redacţiei, Poliţia Locală... continuare »

(Miercuri, 23 iulie 2014)

In Ploiesti a fost amplasata inca o platforma subterana pentru colectarea deseurilor

Cristina D. La inițiativa Primăriei Municipiului Ploieşti, Rosal - operatorul de salubritate - a amplasat provizoriu în zona de Nord a oraşului, o nouă platformă subterană pentru colectarea deșeurilor menajere, care va prelua gunoiul de la locuitorii din strada Brumărelelor. Aceasta a fost montată în spatele Complexului Ideal,... continuare »

(Marti, 22 iulie 2014)

Zone contaminate cu produse petroliere din judet vor fi reabilitate

N. Dumitrescu Recent, în Monitorul Oficial a fost publicată o hotărâre care vizează alocarea de fonduri pentru reabilitarea unor batale de reziduuri petroliere, o parte dintre acestea regăsindu-se şi pe teritoriul judeţului Prahova. Conform actului normativ, proiectul “Reabilitarea siturilor contaminate istoric cu produse petroliere... continuare »

(Luni, 21 iulie 2014)

O noua „strigare” pentru inchiriere tronsoane de cale ferata din judet

N. Dumitrescu Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a anunţat că astăzi, 21 iulie, la Bursa Română de Mărfuri, va organiza o licitaţie cu strigare – care va fi publică - pentru închirierea a 1.079,9 km de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile. Conform informaţiilor făcute publice,... continuare »

Stiri de ultima ora

18:25: Au inceput lucrarile de alimentare cu gaze naturale a Comunei Puchenii Mari

Astazi, 24 iulie 2014, au început lucrările de alimentare cu gaze naturale a Comunei Puchenii Mari, pe tronsonul DN1 (cuprins între Podul de pe Râul...»


Editorial

Tratament de pus mintea pe bigudiuri

Florin Tănăsescu Recomandările hairstyliștilor pentru această vară este ondularea părului înainte de a ieși la o terasă, la un concert de-al lui Guță,...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Despre căciuli prea mari şi fenomenul FC Petrolul

De ceva timp, la FC Petrolul doar mă uit, la fel ca orice ploieștean iubitor de fotbal. Deși ajung mai rar decât mi-aș dori la meciuri, am grijă să le văd pe toate. Nu-mi place de multe ori ce văd. Cred în continuare că clubul nu are o ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4290
-0.27%
USD    (Dolar SUA)
3.2891
-0.12%
XAU    (1 Gram aur)
138.27
-0.10%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"