ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
13 °C
Cer innorat

Azi


7° / 15°

Maine


5° / 20°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Marti, 23 septembrie 2014)

Parcarea de aproape 300 de locuri din centrul Ploiestiului prinde contur

Violeta Stoica După mai bine de 10 ani de la apariţia ideii de construire a unei parcări supraetajate în centrul municipiului Ploieşti, în sfârşit, au început lucrările la această investiţie. Deşi, declarativ, şi foştii primari au vorbit despre o parcare care să vină în sprijinul ploieştenilor, dar şi al celor care sunt în... continuare »

(Luni, 22 septembrie 2014)

Cimitirul „Mihai Bravu” se va extinde cu inca 3,2 hectare

V. S. Singurul cimitir din municipiul Ploiești care mai are, în prezent, posibilitatea de extindere este cel din cartierul “Mihai Bravu”. Pentru că în celelalte trei cimitire – Viișoara, Eternitatea și Bolovani – nu mai există vreo variantă pentru a se mări numărul locurilor de veci, municipalitatea a decis extinderea... continuare »

(Vineri, 19 septembrie 2014)

ANL construieste sase case la Valenii de Munte

V.Stoica Agenţia Naţională pentru Locuinţe a demarat procedurile pentru încheierea unui contract de lucrări în vederea construirii, în apropiere de centrul oraşului prahovean Vălenii de Munte, a şase case individuale, prin credit ipotecar. Amplasamentul locuinţelor care vor fi construite de ANL la Vălenii de Munte este pe strada... continuare »

(Vineri, 19 septembrie 2014)

Pe Valea Prahovei se va construi primul spital clinic de urgenta din zona montana

N.Dumitrescu În cea mai importantă staţiune de pe Valea Prahovei - Sinaia - se va construi primul spital clinic de urgenţă din zona montană, din România. Anunţul a fost făcut, ieri, de către primarul oraşului, Vlad Oprea, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Ploieşti. Lucrările au demarat acum o săptămână, având... continuare »

(Joi, 18 septembrie 2014)

Firme din judet, invitate sa ia parte la reconstructia Irakului

V.S. Prefectul judeţului Prahova, Rodica Paraschiv, s-a întâlnit, marţi, la Ploieşti, cu două delegaţii importante, de la Ambasada Irakului şi de la Ambasada Ucrainei la Bucureşti. Mukhlos Al Jubury, prim-secretar al Ambasadei Republicii Irak, a discutat cu prefectul de Prahova despre posibilităţile de colaborare, în special despre... continuare »

Stiri de ultima ora

14:58: Anunt important despre MANUALELE DIGITALE. Ce trebuie sa stie elevii

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a declarat, marţi, la o săptămână de la începerea şcolii, că manualele digitale vor ajunge în şcoli "într-un...»


Editorial

Servicii

Florin Tanasescu Nostalgia pentru vremurile de demult se rezumă, în ultima perioadă, la a avea un loc de muncă sigur și rezonabil plătit. Iar dacă...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

De ce coreeni și nu americani?

Ok, PSD și-a lansat candidatul la președinție. Nu am văzut marea lansare, dar am înțeles că au fost 70.000 de oameni pe Arena Națională. Iar treaba asta i-a supărat pe unii. Văzând reacțiile, înțeleg că supărații vorbesc despre ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4029
0.00%
USD    (Dolar SUA)
3.4257
+0.22%
XAU    (1 Gram aur)
133.74
-0.47%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"