ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
6 °C

Azi


3° / 13°

Maine


1° / 13°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Marti, 21 aprilie 2015)

Primarii cer salarii mai mari pentru angajatii din administratie

Alex Călinoiu Mai mulţi primari ai unor localităţi rurale din Prahova au participat, ieri, la şedinţa filialei judeţene a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R.), ocazie cu care şi-au prezentat principalele nemulţumiri legate de administraţia locală, de la nivelul salariilor şi modul de repartizare a bugetului de stat în acest... continuare »

(Marti, 21 aprilie 2015)

Analiza Dragos Patraru privind finantarea Petrolului

Volosevici, mai vinovat decât Bădescu? Finanţarea echipei Petrolul Ploieşti a fost un subiect mult discutat. Şi nu de ieri, de azi, când asistăm la răsturnări de situaţie uimitoare şi care au condus la demisia, în urma arestării preventive, a primarului ales în vara lui 2012 – Iulian Bădescu – ci din vremea mandatului... continuare »

(Marti, 21 aprilie 2015)

Zeci de municipii din Romania vor invata cum sa devina ,,orase verzi’’

C. D. Un grup de 20 de autorităţi locale din România vor beneficia, în următorii doi ani, de asistenţă şi expertiză elveţiană în procesul de a deveni ,,oraşe verzi’’ - care îşi gestionează emisiile de gaze cu efect de seră astfel încât să reducă impactul negativ asupra climei. În acest sens, ieri, a fost lansat... continuare »

(Vineri, 17 aprilie 2015)

Trafic restrictionat pe Bulevardul Republicii din Ploiesti

Alex Călinoiu Primăria Ploieşti a anunţat, ieri, închiderea unui tronson din Bulevardul Republicii, măsura fiind luată pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai. Astfel, potrivit unui comunicat de presă transmis de administraţia locală, sensul de mers dinspre centru spre nord va fi... continuare »

(Joi, 16 aprilie 2015)

Firmele interesate de licitatia pentru furnizarea de autobuze noi la Ploiesti sufla si-n iaurt

Violeta Stoica Şansele ca pe străzile din Ploieşti să vedem circulând, în viitorul apropiat, autobuze noi, care să înlocuiască actualele mijloace de transport în comun – unele asemănătoare “ratelor” cu care erau transportaţi navetiştii, pe vremuri, din mediul rural către oraş – sunt din ce în ce mai mici, în... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 17:09: Dominatie ploiesteana la Campionatul National de Popice pentru junioare

Vineri şi sâmbătă, la arena „CFR” din Iaşi s-au derulat probele Campionatului Naţional de Popice pentru junioare (U18). Componentele echipei Conpet...»


Editorial

Becalizare, basificare, zavoranizare

Leon Chirilă Cu ceva timp în urmă, maestrul Lucian Avramescu scria în acest ziar despre pericolul pe care îl reprezintă mediatizarea excesivă a unui personaj al cărui...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Legal sau ilegal? 6 milioane de euro în 5 ani. Filmul finanțării Petrolului din bani publici. Și câteva întrebări

În anul 2006, am inițiat, împreună cu o mână de suporteri ai Petrolului, campania Petrolul e al nostru (nu mai bine îl lăsați voi să moară?, mi-a strigat zilele trecute pe stradă cineva care a […] Post-ul Legal sau ilegal? 6 ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4345
+0.53%
USD    (Dolar SUA)
4.1234
+1.12%
XAU    (1 Gram aur)
159.73
+1.12%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"