ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
4 °C
Ploaie

Azi


3° / 4°

Maine


1° / 4°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Miercuri, 25 noiembrie 2015)

Un nou concurs pentru postul de manager al teatrului ploiestean - in decembrie

Ana Maxim Primăria Ploiești a anunțat că va organiza, luna viitoare, un nou concurs pentru postul de manager al Teatrului “Toma Caragiu”. Cei interesați trebuie să își depună dosarele, în vederea înscrierii, la sediul primăriei din Palatul Administrativ, până pe data de 9 decembrie a.c. Proiectele de management depuse de... continuare »

(Miercuri, 25 noiembrie 2015)

Vine iarna, iar autoritatile inca mai cauta firme de deszapezire!

Alex Călinoiu Prahova este, de ieri, sub avertizare meteorologică de precipitaţii, în nordul judeţului înregistrându-se inclusiv ninsori. Apropierea iernii, care aduce o înrăutăţire a vremii, prinde autorităţile judeţene parţial nepregătite, în condiţiile în care asigurarea deszăpezirii rămâne în continuare în coadă de... continuare »

(Marti, 24 noiembrie 2015)

Banii de artificii, donati victimelor din „Colectiv”

Alex Călinoiu Sunt şanse mari ca, în această iarnă, autorităţile ploieştene să nu organizeze niciun foc de artificii în centrul municipiului, ca urmare a procedurilor de autorizare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care presupun o serie de restricţii. Spre exemplu, locul unde se amplasează obiectele pirotehnice... continuare »

(Marti, 24 noiembrie 2015)

Ieri a inceput distribuirea laptelui si a cornului in scolile prahovene

Alex Călinoiu Ana-Maria MAXIM Cu o întârziere de două luni, ieri a început, în judeţul Prahova, distribuirea produselor alimentare în cadrul programului „Cornul şi laptele”, amânarea fiind cauzată de demararea abia în iulie a procedurii pentru selecţia operatorilor şi de apariţia unor contestaţii în timpul licitaţiei.... continuare »

(Marti, 24 noiembrie 2015)

Licitatii importante anulate de Primaria Ploiesti, din cauza ineficientei documentatiilor

• Reprezentanții municipalității, loviți de amnezie în privința mai multor contracte Violeta Stoica Primăria Ploiești pare urmărită de ghinion în ultima perioadă. De la mult-discutatele întârzieri în realizarea obiectivelor pe fonduri europene – care vor trebui finalizate din bani de la bugetul local – reprezentanții... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 17:39: Situatia drumurilor in Prahova

Avand in vedere avertizarea meteorologica COD GALBEN pentru partea de nord a judetului Prahova, in perioada 24.11.2015 ora 16.00 – 25.11.2015 ora 14.00,...»


Editorial

Cum sa pui la cale un protest eficient

Florin Tănăsescu Sfârșitul anului ne oferă prilejul de a pune în balanță ce-am păzit până acum și ce avem de gând de la anul, când s-o desprimăvăra. Astfel,...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Fii bărbată, Dănuț!

Nu-mi place de corupții care se zbat. Alo, alo, gata, frate, liniștește-te, gata, calm… Ce te mai agiți? Stop, te iau, s-a terminat! Cum e Șova! Face tumbe, tremură, se târăște, se freacă de ziduri, […] Post-ul Fii bărbată, ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4509
+0.06%
USD    (Dolar SUA)
4.1773
-0.24%
XAU    (1 Gram aur)
144.33
+0.30%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"