infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
26 °C

Azi


19° / 33°

Maine


19° / 34°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Vineri, 29 iulie 2016)

Procedura „de urgenta” pentru starpirea tantarilor si a sobolanilor din Ploiesti

N.Dumitrescu După mai bine de o jumătate de an de când Ploieştiul se confruntă cu o realitate mai mult decât strigătoare la cer pentru o reşedinţă de judeţ – ţânţarii s-au înmulţit, fără număr, iar şobolanii, din cauză că n-au fost stârpiţi, s-au îngrăşat precum pisicile – în final, noua conducere a oraşului a... continuare »

(Vineri, 29 iulie 2016)

Legislativul ploiestean, improspatat!

N.D. Începând de ieri, în Consiliul Local Ploieşti şi-au început activitatea doi noi aleşi locali. Este vorba despre Neagu Daniel Puiu (foto 1) şi Minea Constantin Gabriel (foto 2), cei doi luând locul lui Alexandri Nicolae (PNL), respectiv Donald Constantin (PSD). Împrospătarea legislativului ploieştean s-a făcut ca urmare a... continuare »

(Joi, 28 iulie 2016)

La Ploiesti, pentru reabilitarea termica a imobilelor, s-a aruncat manusa administratorilor de bloc

N. Dumitrescu „Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe” este încă o problemă spinoasă identificată de noua conducere a Primăriei Ploieşti. Inclus pe lista proiectelor care pot beneficia de fonduri europene, programul ar fi trebuit să fie pus în mişcare încă din această primăvară, dar, cum în ultima perioadă,... continuare »

(Joi, 28 iulie 2016)

Director din Primaria Ploiesti, urmarit penal pentru luare de mita

N.D. Primăria Ploieşti pare a fi urmărită de ghinion, în condiţiile în care o nouă persoană dintre cele cu funcţii de conducere este acuzată de corupţie. Concret, conform unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii... continuare »

(Miercuri, 27 iulie 2016)

Proiectul Spitalului Municipal de Urgenta isi asteapta randul in birourile de la Primarie

Bogdan Chitic După ce, în urmă cu o săptămână, a lansat un mesaj pe reţelele de socializare referitor la urgentarea demarării procedurilor pentru înfiinţarea unui nou Spital Municipal, la Ploieşti, primarul Adrian Dobre a dezbătut iar această problemă în cadrul conferinţei săptămânale de presă. Edilul oraşului a recunoscut... continuare »

Editorial

Proptele si gologani!

Nicoleta Dumitrescu Reţinerea viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, joi noapte, după mai multe ore de audieri, fiind acuzat de trafic de influenţă, scoate la iveală...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

N-avem scule!

Mai e o chestie cu politicienii noștri… Treaba asta cu… nici nu știu cum să spun, cu rechizitele, cu… N-au scule, frate! Mereu, dar mereu auzi că se cumpără 100 de mașini la Parlament, că […] Post-ul N-avem scule! apare prima ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4654
+0.09%
USD    (Dolar SUA)
4.0203
-0.04%
XAU    (1 Gram aur)
172.44
-0.46%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"