infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Vremea
Ploiesti, Prahova
21 °C
Cer relativ insorit

Azi


11° / 22°

Maine


12° / 22°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 19 aprilie 2014)

Pe 25 mai, locuitorii din Paulesti si Magureni isi vor alege noul primar

La scrutinul din 25 mai, locuitorii din două comune prahovene, când vor merge la urne, vor primi două buletine de vot – unul pentru alegerea deputaţilor români în Parlamentul European, şi un altul pentru desemnarea noului primar. Ieri, în Monitorul Oficial au fost publicate hotărârile care vizează organizarea de alegeri locale... continuare »

(Vineri, 18 aprilie 2014)

Transport Calatori Express a reluat licitatia pentru autobuze

Ieri, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, a fost lansată a doua oară licitaţia pentru achiziţionarea, în leasing, a 15 autobuze noi pentru îmbunătăţirea parcului auto al societăţii Transport Călători Express. Anterioara tentativă de încheiere a unui contract pentru furnizarea autobuzelor în sistem leasing a eşuat,... continuare »

(Joi, 17 aprilie 2014)

Niciun candidat nu a promovat examenul pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

În această perioadă, ar fi trebuit să fie desemnat un nou manager al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, rămas vacant după ce Lia Maria Voicu a solicitat încetarea contractului de management, la începutul anului în curs. La concursul organizat, recent, pentru acest post, niciun candidat nu a fost, însă, suficient de... continuare »

(Joi, 17 aprilie 2014)

SGU Ploiesti a luat parte la ,,Simfonia lalelelor’’

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL a participat, în perioada 11-13 aprilie a.c , la expoziţia „Simfonia lalelelor”, eveniment organizat de Primăria Municipiului Piteşti. În cadrul celei de-a XXXVII-a ediţii a acestei expoziţii, SGU a amenajat o grădină, pe o suprafaţă de 12 mp, utilizând aproximativ 525 plante... continuare »

(Miercuri, 16 aprilie 2014)

Blocurile din Ploiesti, invitate sa se faca frumoase

La începutul acestei săptămâni, ploieştenii au putut afla care sunt modalităţile prin care blocurile în care aceştia locuiesc pot fi mai frumoase, lucrări care să ducă, în final, şi la reducerea facturilor la întreţinere. Primăria Ploieşti a organizat pe data de 14 aprilie, la Teatrul "Toma Caragiu", o dezbatere publică pe tema... continuare »

Stiri de ultima ora

17:55: Autoritatile au inceput evacuarea controlata a apei din barajul de la Paltinu

Autorităţile prahovene au demarat operaţiunea de evacuare controlată a apei din barajul de la Paltinu, în condiţiile în care lacul de acumulare era...»


Editorial

In asteptarea normalitatii

În acest an, în aşteptarea Paştelui, parcă mai mult ca niciodată, ceea ce se cere este liniştea. Pacea. Normalitatea. În acest context, n-ar fi rău să încercăm,...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Procurorii dăunează grav sănătății. Mircea Cosma e din nou în spital

Și este posibil să fie supus mâine unei intervenții chirurgicale. Oricum, starea lui Cosma este din ce în ce mai gravă. Sigur, teatru, vor sări jurnaliștii procurori! Nu-mi place de Cosma, nu mi-a plăcut niciodată și am scris asta în ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4607
0.00%
USD    (Dolar SUA)
3.2281
0.00%
XAU    (1 Gram aur)
134.45
0.00%