ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
5 °C
Cer innorat

Azi


1° / 11°

Maine


1° / 9°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 1 noiembrie 2014)

Autoritatile publice pot achizitiona produse si servicii ecologice

De anul viitor, Legea Achizițiilor Publice Verzi va permite autorităților publice să achiziționeze produse și servicii ecologice. Proiectul de lege privind achizițiile publice, inițiat de Ecopolis și Fundația Terra Mileniul III, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC) și Autoritatea Națională pentru... continuare »

(Sambata, 1 noiembrie 2014)

Buletinele de vot, pregatite pentru scrutinul electoral de maine

N. Dumitrescu În vederea organizării primului tur de mâine al alegerilor prezidenţiale, la nivelul judeţului Prahova pregătirile sunt aproape de final. Ieri, primarii din judeţ, însoţiţi de preşedinţii secţiilor de votare şi poliţişti locali, s-au deplasat la Ploieşti pentru a ridica, de la sediul Palatului Administrativ,... continuare »

(Sambata, 1 noiembrie 2014)

Pensionarii isi pot preschimba autorizatiile de calatorie gratuita

Primăria Municipiului Ploieşti informează că autorizaţiile de călătorie gratuită în format vechi, cu fotografie,pentru pensionari vor expira la 31 decembrie a.c. Prin urmare, persoanele în cauză au la dispoziţie două luni pentru preschimbarea vechilor documente. Pentru eliberarea sau preschimbarea autorizaţiei de călătorie... continuare »

(Vineri, 31 octombrie 2014)

In Prahova, continua dezvoltarea localitatilor cu bani europeni

• Ploieştiul va absorbi, anul viitor, 100% fondurile comunitare N. Dumitrescu Municipalitatea ploieşteană continuă să bifeze punerea în practică a noi proiecte de dezvoltare, finanţate cu bani europeni. După ce, săptămâna trecută, a fost parafat documentul ce vizează alocarea banilor necesari înlocuirii tâmplăriei la... continuare »

(Vineri, 31 octombrie 2014)

Voluntarii, asteptati la plantare de stejari

C. D. SC Societatea de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti va derula, în parteneriat cu Asociaţia Mai Mult Verde, activităţi de completare a pădurii de stejar de pe Centura de Est a municipiului. Acţiunea este programată pentru mâine, 1 noiembrie. La aceste activităţi vor participa în jur de 200 de voluntari din Bucureşti şi... continuare »

Editorial

Barometrul increderii

Nicoleta Dumitrescu După 30 de zile în care candidaţii pentru Cotroceni au avut liber la promisiuni, astăzi s-a aşternut liniştea peste campania electorală a primului...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Dorința ascunsă a oamenilor frumoși: să fie dictatori!

Privesc amuzat toate clipurile astea de susținere pentru un candidat sau altul. Mai ales cele în care apar jurnaliști, mai importanți sau mai puțin importanți. Nu știu, poate sunt eu tâmpit, dar te mai poți numi jurnalist după ce faci ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4139
-0.13%
USD    (Dolar SUA)
3.5098
+0.01%
XAU    (1 Gram aur)
132.47
-2.70%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"