infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
3 °C
Ploaie

Azi


2° / 3°

Maine


1° / 5°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Vineri, 6 martie 2015)

Pericolul poluarii cu nutrienti - in atentia autoritatilor

Ana M. La Ploieşti a avut loc ieri cea de-a patra reuniune regională în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, derulat în 86 de localităţi din ţară, printre care şi Târgşoru Vechi din Prahova. La evenimentul organizat la Hotel Central au participat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu,... continuare »

(Miercuri, 4 martie 2015)

Ziua Nationala a Bulgariei, sarbatorita la Ploiesti

A.M. Excelenţa Sa Aleksandar Filipov, ambasadorul Bulgariei la Bucureşti, a efectuat ieri o vizită la Ploieşti, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a Republicii Bulgaria. În cursul dimineţii, la Monumentul Vânătorilor din municipiu s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios în memoria românilor şi a bulgarilor căzuţi... continuare »

(Miercuri, 4 martie 2015)

Alunecarile de teren dau, din nou, batai de cap autoritatilor prahovene

V.S. Nici nu s-a sfârşit sezonul rece, că alunecările de teren au început, din nou, să dea bătăi de cap autorităţilor prahovene. Comisiile de constatare şi de evaluare a efectelor calamităţilor naturale s-au întrunit de mai multe ori, încă de la începutul anului 2015, pentru a verifica pe teren semnalele transmise de către... continuare »

(Marti, 3 martie 2015)

Primaria Ploiesti vrea sa concesioneze iluminatul public pentru urmatorii zece ani

V.Stoica Reprezentanţii municipalităţii ploieştene au de gând să schimbe din temelii sistemul de iluminat public de pe raza oraşului. Pentru că, în prezent, SC Servicii de Gospodărire Urbană asigură doar mentenanţa reţelei de iluminat public, consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, documentaţia de atribuire –... continuare »

(Luni, 2 martie 2015)

Modernizarea Ambulatoriului Spitalului Municipal din Campina a intrat in linie dreapta

Adrian Brad Lucrările pentru reabilitarea şi modernizarea Policlinicii Spitalului Municipal Câmpina au intrat în linie dreaptă. Este vorba despre un proiect european în valoare de 11,5 milioane de lei, câştigat acum doi ani de către Primăria Câmpina, pentru a cărui implementare s-a desfăşurat licitaţia la îmceputul lunii... continuare »

Stiri de ultima ora

17:07: Pagini memorabile din istoria fotbalului prahovean

Reluăm de maine, un serial al istoriei fotbalului prahovean, cititorii având ocazia ca, în fiecare sâmbătă, să citească materiale „cu parfum de...»


Editorial

Blestem postum pentru Tudor Arghezi

Lucian Avramescu M-a sunat, de cu zori, directorul şi patronul Editurii CD Press, care tipăreşte, între altele, o bună parte din manualele şcolare. Îl cheamă Costin...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Despre perchezițiile de la Primărie și de la casa primarului Iulian Bădescu

Dacă sunt unul dintre cei care s-au ținut serios de capul lui Iulian Bădescu​ să dea bani la FC Petrolul, în 2012, înseamnă că am contribuit într-un fel la situația de acum, nu? Cu percheziții la Primărie și acasă la primar, pe ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4454
-0.20%
USD    (Dolar SUA)
4.0228
+0.47%
XAU    (1 Gram aur)
155.22
+0.11%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"