infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
10 °C
Cer innorat

Azi


9° / 19°

Maine


8° / 19°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Joi, 5 mai 2016)

E oficial: Scaunul de primar al Ploiestiului, ravnit de 13 candidati

N.Dumitrescu Cei care şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile locale din 5 iunie, înregistrându-şi documentele la birourile electorale, au putut bifa, ieri, un prim pas al competiţiei. Conform calendarului ce vizează organizarea şi desfăşurarea scrutinului, 4 mai a fost data rămânerii definitive a candidaturilor.... continuare »

(Joi, 5 mai 2016)

Spitalul Municipal da inapoi 500.000 de lei la bugetul local

V.S. Faptul că bugetul Primăriei Ploiești are mari probleme anul acesta nu mai este o noutate, însă lucrurile par să se precipite foarte repede, având în vedere că, la ultima rectificare bugetară, consilierii locali au aprobat “disponibilizarea” temporară la bugetul local a sumei de 500.000 de lei, bani care fuseseră alocați la... continuare »

(Miercuri, 4 mai 2016)

Un fost sediu de CAP, un dispensar sau o cabana de vanatoare – sectii de vot in Prahova

N. Dumitrescu Autoritatea Electorală Permanentă a avizat amenajarea pentru alegerile locale din iunie, în Prahova, a 623 de secţii de votare, pentru fiecare în parte fiind făcute publice şi străzile arondate. Aşa cum v-am mai informat, cele mai multe – 157- vor fi la Ploieşti, iar 22 de secţii de votare - la Câmpina. Ca şi la... continuare »

(Marti, 3 mai 2016)

Fiscul ploiestean acorda facilitati agentilor economici

V. Stoica Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, în baza unor prevederi legale, a propus aprobarea procedurii de eșalonare a sumelor datorate de agenții economici ploieșteni, bani reprezentând diferențe rezultate în urma unor acțiuni de inspecție fiscală derulate în cursul anului 2015. Consilierii locali ploieșteni au aprobat... continuare »

(Marti, 3 mai 2016)

Fosta firma a unui consilier local liberal a pus umarul la problemele TCE Ploiesti

Peste un milion de lei trebuie recuperați de la Emma Rom Impex V. Stoica Cu probleme financiare care par că nu vor lua sfârșit în viitorul apropiat, cu un parc auto extrem de vechi – cele mai noi autobuze din Ploiești fiind cele cumpărate la mâna a doua pe banii societății – și cu sindicaliști supărați pe conducerea... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 11:31: Ce se intampla cu leul in aceasta dimineata

Euro creşte la 4,49 lei, faţă de 4,48 lei, cursul anunţat ieri de BNR când moneda europeană a atins maximul ultimelor trei luni. Mai precis, euro nu a...»


Editorial

O data la patru ani!

Nicoleta Dumitrescu Deşi, oficial, campania electorală va debuta vineri, unii dintre candidaţii la alegerile locale şi-au anunţat deja prezenţa numelui lor pe...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Faptele bune la români

Hristos a înviat! Cum vă simțiți? Mai bine? Mai buni? Cum e asta, la noi, la români: ”Frate, e Săptămâna Mare, trebuie să fim mai buni”. Acest “mai buni” chiar nu spune foarte multe… E […] Post-ul Faptele bune la români ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4919
+0.10%
USD    (Dolar SUA)
3.9101
+1.04%
XAU    (1 Gram aur)
160.59
-0.52%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"