infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
14 °C

Azi


11° / 21°

Maine


12° / 24°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Joi, 28 mai 2015)

In centrul Ploiestiului, aranjament floral inedit

Ploieştenii care se vor afla prin centrul municipiului vor avea surpriza plăcută de a vedea un aranjament floral inedit. Personalul de specialitate din cadrul SC SGU Ploiești a reprodus, în Parcul “Nichita Stănescu”, un “tablou floral”- aranjamentul conceput după tema “Apa trece, pietrele rămân”, cu care societatea s-a... continuare »

(Joi, 28 mai 2015)

Batalie la CNSC pentru containerele si pubelele destinate prahovenilor

V.Stoica Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația depusă de unul dintre participanții la licitația pentru furnizarea pubelelor și a containerelor destinate ultimei etape de implementare a proiectului de realizare a unui sistem integrat al deșeurilor din județul Prahova. Potrivit deciziei CNSC, emisă... continuare »

(Miercuri, 27 mai 2015)

La Ploiesti - lucrari la reteaua de distributie a agentului termic

A.M. Veolia Energie Prahova a demarat lucrările necesare pentru buna desfășurare a sezonului de încălzire 2015-2016. Potrivit unui comunicat al societăţii, la rețelele de transport şi distribuție de energie termică se vor desfășura probe de presiune și etanșeitate, pentru a identifica punctele ce prezintă un potențial risc de... continuare »

(Marti, 26 mai 2015)

Transportul gratuit a adus un profit record pentru TCE

Alex Călinoiu Introducerea transportului gratuit pentru ploieştenii cu venituri sub 3.000 de lei a dus la o creştere simţitoare, în 2014, a numărului de călători din autobuzele şi troleibuzele TCE. Aceasta nu a fost singura creştere pentru operatorul de transport din Ploieşti. În 2014, societatea deţinută de Consiliul Local a... continuare »

(Marti, 26 mai 2015)

Legislatia desemnarii autoritatilor administratiei publice locale, modificata

N.Dumitrescu Recent, în Monitorul Oficial au fost publicate o serie de acte normative care reglementează noi modificări în cazul legislaţiei privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, acestea fiind făcute în contextul în care 2016 este an electoral. Astfel, consiliile locale, consiliile judeţene şi primarii se... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 18:30: Insolventa admisa si la Fortuna

Asociaţia Fotbal Club Fortuna, din Poiana Câmpina, club care a început sezonul 2014-2015 în eşalonul secund, abandonând apoi competiţia Ligii a II-a,...»


Editorial

Se poate trai si fara tv!

Nicoleta Dumitrescu Într-o lume în care nimic nu mai mişcă fără să apară la ştiri sau pe site-urile de socializare, există totuşi şi excepţii. Ieri, am citit că...»

Alte Editoriale
Cele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Lecția de umilință: pâine cu brânză sau brânză cu pâine?

Suntem undeva intre 1983 si 1988 (mai spre 88, pentru ca mi-aduc aminte tramvaiul). Dar din 83 făceam asta săptămânal. Iarna, ora 4,30. Nu e zăpadă, dar e al dracului de frig. Deși dorm, știu […] Post-ul Lecția de umilință: pâine cu ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4450
-0.40%
USD    (Dolar SUA)
4.0782
-0.35%
XAU    (1 Gram aur)
155.50
-1.08%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"