infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
11 °C
Averse de ploaie

Azi


8° / 12°

Maine


6° / 12°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 28 martie 2015)

Ploiestenii se declara multumiti de scoli si transportul public, dar cer mai multe parcari si spatii verzi

Alex Călinoiu Primăria Ploieşti a publicat, recent, rezultatele unui sondaj de opinie efectuat în ultimele luni şi la care au răspuns aproape 900 de persoane. Municipalitatea a dorit să afle părerile cetăţenilor cu privire la mai multe aspecte care ţin de activitatea administraţiei publice; de la şcoli, iluminat stradal şi... continuare »

(Sambata, 28 martie 2015)

Parapeti „privati” pe DN1, la Banesti

V. Stoica O firmă privată din judeţul Prahova s-a dovedit a fi mult mai eficientă decât Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România în montarea parapeţilor separatori de sens de tip New Jersey pe DN1, în zona comunei Băneşti. Pe cheltuiala societăţii respective au fost montaţi separatori de sens pe o... continuare »

(Sambata, 28 martie 2015)

TELEFOANE SI ADRESE UTILE

* Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova - str. Nicolae Iorga nr.1, Tel.: 0244/576.246 Fax: 0244/577.380. * Biblioteca Judeţeană ,,Nicolae Iorga’’ – str. Subl. Erou Călin Cătălin, nr. 1, Palatul Culturii, Tel.: 0244/521.939,Fax: 0244/518.343. * Inspectoratul Şcolar Judeţean -str. Democraţiei... continuare »

(Sambata, 28 martie 2015)

INFOAGENDA

Ca urmare a desfăşurării meciului de fotbal de pe stadionul ,,Ilie Oană’’, mâine, 29 martie, în Ploieşti vor exista o serie de modificări a unor trasee sau în unele zone chiar se va închide circulaţia. Astfel, pe strada Alexandru Vlahuţă se va închide circulaţia rutieră începând de azi, 28 martie, ora 9:00 şi... continuare »

(Sambata, 28 martie 2015)

Iolanda Bazavan este noul viceprimar al Ploiestiului

Alex Călinoiu Consilierul social-democrat Iolanda Băzăvan va ocupa funcţia de viceprimar al municipiului Ploieşti, rămasă vacantă după ce Iulian Teodorescu a preluat prerogativele de primar. Măsura se aplică pe o perioadă determinată, cât timp Teodorescu asigură conducerea interimară a Primăriei. Decizia a fost luată ieri,... continuare »

Stiri de ultima ora

11:30: Liga I: Victorie cu U BT II Cluj

CSU Asesoft Kaproni a răzbunat eșecul suferit în prelungiri, în urmă cu câteva zile, în fața celor de la Timba II Timișoara, printr-o victorie, scor...»


Editorial

Stingeti lumina!

Astă seară, instituţii care mai de care se vor înghesui să stingă lumina, aliniindu-se evenimentului lansat la nivel internaţional –„Ora pământului”. Pe lista...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Despre finala Eurovision și un clasament. Al meu!

De o lună, doar asta aud. Că Eurovisionul e aranjat pentru Voltaj. A spune că totul e aranjat pentru favoritul numărul unu e o prostie. E ca și cum ai spune că titlul la fotbal, […] Post-ul Despre finala Eurovision și un clasament. Al ...

Alte articole


PH-online.ro - Ultimele stiri

PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4242
+0.08%
USD    (Dolar SUA)
4.0876
+1.76%
XAU    (1 Gram aur)
157.42
+0.94%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"