ShopMania Biz
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
28 °C

Azi


18° / 30°

Maine


17° / 28°

CNADNR si-a anuntat intentia de construire, prin concesiune, a autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Marti, 15 ianuarie 2013)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a fost cuprinsa de febra demararii procedurilor de construire – prin concesiune – a unor autostrazi la nivel national. Judetul Prahova pare a fi – cel putin scriptic, in momentul actual – un adevarat nod de drumuri de mare viteza, data fiind lansarea, recenta, a anuntului de intentie pentru realizarea unui tronson de autostrada care va lega Ploiestiul de Buzau si, mai departe, de Focsani.
Deocamdata, nu a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice decat anuntul de intentie privind promovarea procedurii de licitatie pentru selectarea unui constructor sau a unui grup de societati specializate in proiecte majore de infrastructura rutiera. Potrivit datelor facute publice, durata contractului de concesiune a viitoarei autostrazi care va face legatura intre Ploiesti si Focsani este de maximum 30 de ani, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a licitatiei a fost stabilita pentru sfarsitul lunii iunie 2013.
Obiectivul se doreste a fi realizat cu fonduri private, prin viitorul contract de concesiune, castigatorul licitatiei urmand sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca, sa intretina si sa opereze autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani.
Deocamdata, insa, un lucru este cert in ceea ce priveste construirea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii A3: procedura de achizitie a fost reluata, urmand ca licitatia sa aiba loc spre sfarsitul lunii februarie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au emis un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care s-a derulat, pana in prezent, procedura de incheiere a unui contract de concesiune pentru proiectarea si construirea, din fonduri private, a segmentului de autostrada Comarnic – Brasov. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, privitor la licitatia de concesionare de lucrari la tronsonul de autostrada Cormarnic-Brasov, in data de 21 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestatiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited. Ca urmare a admiterii contestatiei formulate de aceasta companie, CNSC a hotarat, prin decizia amintita mai sus, "suspendarea procedurii de atribuire in cauza". Decizia a fost publicata pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012. Pe de alta parte, conform aceleiasi surse, la data de 3 ianuarie 2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact institutiei subordonate - CNADNR - o alta decizie cu privire la aceeasi cauza. Este vorba despre Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisa doar partial contestatia formulata de compania China Communications Construction Company Limited. Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune "continuarea procedurii de atribuire", obligand totodata "asocierea formata din MT si CNADNR la publicarea unei erate in SEAP si JOUE care sa cuprinda criteriile de preselectie, algoritmii de calcul aferenti acestora, numarul minim si maxim de operatori economici, dar si decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioada egala cu intervalul de timp in care procedura de atribuire a fost suspendata".
Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, 11 februarie este data limita pana la care ofertantii interesati de participarea la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale isi pot depune dosarele, conform solicitarilor din caietul de sarcini.
Violeta STOICA

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Vineri, 31 iulie 2015)

A fost prelungit contractul pentru deratizare si dezinsectie in Ploiesti

Alex Călinoiu Cu aproximativ două săptămâni înainte să expire, contractul pentru delegarea serviciilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie din municipiul Ploieşti a fost prelungit. Măsura a fost adoptată de către Consiliul Local, în şedinţa extraordinară de ieri, în care s-a decis ca acordul cu operatorul Coral Impex... continuare »

(Vineri, 31 iulie 2015)

Primaria Ploiesti mentine gratuitatea pentru transportul public

Alex Călinoiu Într-o perioadă tulbure, în care mai mulţi oficiali din Primăria Ploieşti au discutat inclusiv despre o eventuală oprire a transportului gratuit, aleşii municipali au aprobat, ieri, un proiect prin care se suplimentează sumele care vor fi decontate către Transport Călători Express, operatorul de transport public din... continuare »

(Vineri, 31 iulie 2015)

490.000 de euro pentru cumpararea unui corp de cladire la Colegiul National „Al.I. Cuza”

Alex Călinoiu După ani întregi în care a plătit o chirie de peste 6.000 de euro pe lună pentru un corp de clădire de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Primăria Ploieşti urmează să cumpere imobilul de la actualul proprietar, căruia i-a fost retrocedat în 2003. În ultimele luni, o comisie specială desemnată de... continuare »

(Joi, 30 iulie 2015)

Emotie si patriotism, ieri, la Ploiesti, de „Ziua Imnului”

N. Dumitrescu Marcarea, ieri, la Ploieşti, a „Zilei Imnului”, a fost plină de emoţie, dar şi de patriotism. Ca în fiecare an, pe data de 29 iulie, în faţa Palatului Administrativ, autorităţile au organizat o manifestare menită să evidenţieze importanţa şi rolul Imnului de stat. Au participat reprezentanţi ai Instituţiei... continuare »

(Joi, 30 iulie 2015)

Bazinul Vega risca sa fie inchis

Alex Călinoiu Aflat printre destinaţiile de tradiţie ale ploieştenilor care doresc să se răcorească în perioada caniculară, Complexul Vega a ajuns într-o situaţie precară, existând chiar riscul ca unicul bazin de înot deţinut de Primăria Ploieşti să îşi închidă porţile. Veştile vin în urma unui control efectuat, în... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 15:14: Agentia Nationala a Medicamentului retrage 15 medicamente din farmacii

Agenţia Naţională a Medicamentului a luat decizia de a retrage 15 produse din farmacii, deoarece produsele nu aveau efecte în tratarea bolilor....»


Editorial

Alte veri, aceleasi veri

Florin Tanasescu Pornind de la constatările naționale că, după orice inundație, nu s-a mai văzut un astfel de prăpăd, după un cutremur - nimeni nu a mai...»

Alte Editoriale
Cele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Tu cu ce nume ți-ai bătut joc de copilul tău? :)

E deja o modă, cred. Înainte de a fi văzuți de mamele lor, copiii sunt prezentați de tați pe Facebook. Văd multe poze de-astea în ultima vreme. Tatăl, care probabil a dat 50 de lei […] Post-ul Tu cu ce nume ți-ai bătut joc de copilul ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PH

LIVE - Prahova TV
Get the Adobe Flash Player to see this player.
Sondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.4075
-0.26%
USD    (Dolar SUA)
4.0152
+0.53%
XAU    (1 Gram aur)
140.25
-0.39%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"