• Vineri, reprezentantii Hidro Prahova au parafat documentul, alaturi de castigatorul licitatiei

Dupa organizarea licitatiei pentru realizarea retelei de canalizare in orasul Comarnic, program care face parte din proiectul „Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova”, vineri a fost semnat primul contract de lucrari – a carui valoare se apropie de 10 milioane de euro – intre Hidro Prahova si asocierea Grossmann Engineering – Euroconstruct Trading 98. Astfel, potrivit declaratiilor directorului SC Hidro Prahova SA, Dumitru Pantea, dupa finalizarea lucrarilor, 90% dintre locuitorii orasului de pe Valea Prahovei vor avea inclusiv racordurile gratuite la canalizare, prin implementarea proiectului finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu. Restul de 10% din reteaua de canalizare a Comarnicului va cadea in sarcina autoritatilor locale si a operatorului regional de apa.
Orasul Comarnic detine, in prezent, canalizare pe numai… 200 de metri, Breaza fiind o alta localitate insuficient racordata si care va beneficia de implementarea master-planului apa-canal in Prahova.
Potrivit reprezentantilor Hidro Prahova, contractul semnat la sfarsitul saptamanii trecute, la Ploiesti, prevede clauze clare referitoare la aparitia eventualelor intarzieri la realizarea canalizarii in Comarnic. Graficele de lucrari vor fi urmarite zilnic, iar constructorul nu va avea niciun interes sa nu le respecte, pentru ca, in acest caz, risca penalitati substantiale.
In sectorul de apa uzata, in prezent, in Prahova, s-au constatat neconformitati majore cu prevederile Uniunii Europene, printre care se regasesc rata insuficienta de racordare la sistemul centralizat de canalizare (de aproximativ 30%), precum si gradul de deteriorare al retelelor existente, dat fiind ca majoritatea acestora au o vechime de peste 40 de ani.
Violeta STOICA